Valter Attila és Max Verstappen egyszerre kapott nagyon rossz hírt

A Jumbo holland élelmiszer-üzletlánc legkésőbb 2024 végén befejezi sportszponzorációs tevékenységeit. A döntés többek között érinti a Jumbo–Visma országúti kerékpárcsapatot, amelynek a soraiban ott van Valter Attila is, de a Formula–1 regnáló világbajnoka, a kétszeres vb–1. holland Max Verstappen is bosszankodhat. S veszélybe került a Holland Nagydíj jövője is.

Magyar Nemzet
2023. 06. 03. 7:09
Fotó: Cor Vos/Miwa Iijama
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az, hogy az Jumbo holland élelmiszer-üzletlánc kiszáll a sportból, nem váratlan hír, erről már 2022 tavaszzán írtak a holland lapok, s a vállalat at autó- és motorsportban már az év elején jelentősen hátra lépett. Mindennek az eredője az, hogy a tavaly tízmilliárd eurós forgalmat lebonyolító cég az elmúlt évben pénzmosás gyanújába keveredett, az akkori ügyvezetőjét, a posztjáról lemondott Fritz van Eerdet őrizetbe is vették. A Jumbo eddig évi húszmillió eurót költött sportszponzorációra, és ezt már nem tudja tovább állni, a döntés pénteken megszületett: legkésőbb 2024 végén befejezi az ez irányú tevékenységét. Ez többek között érinti napjaink első számú kerékpárcsapatát, a Jumbo–Vismát is, amelynek a soraiban ott van is.

Valter Attila
Valter Attila a magyar bajnoki trikóban a Jumbo–Visma csapatában Fotó: Cor Vos

– Ez a szponzoráció sokat hozott nekünk a márka ismertségében, ugyanakkor megnyertünk mindent, amit lehetett – idézte a Cyclingnews szakportál a holland áruházlánc új vezérigazgatóját, Ton van Veent. A vállalat szerződése jövő év végéig él a Jumbo–Vismával, ezt a cégvezető bejelentése alapján tiszteletben tartják, viszont kiemelte: amennyiben egy új szponzor ennél hamarabb át szeretné venni a kerékpárcsapatot, a Jumbo örömmel átengedi. 

Valter csapata szállítja az eredményeket

A kerékpárcsapat, amelyben ez az első éve a magyar bajnok Valter Attilának, Primoz Roglic révén háromszor nyerte meg a háromhetes spanyol körversenyt, a Vueltát (2019, 2020, 2021), a szlovén klasszis múlt vasárnap diadalmaskodott a Giro d’Italián is, a dán pedig tavaly a Tour de France-on győzött. A Monumentumok, azaz az öt legnagyobb egynapos viadal közül 2020-ban Roglic a Liége–Bastogne–Liéege-en, míg a belga Wout van Aert a Milánó–Sanremón ünnepelhetett.

A Jumbo 2024-től Max Verstappent és a Formula–1-es Holland Nagydíjat sem támogatja. Ton van Veen leszögezte, hogy a Red Bull kétszeres világbajnok pilótája nemzeti hős Hollandiában, de azt az összeget, amit eddig rá költöttek, a jövőben a fenntarthatóságra és az egészségmegőrzésre, a vásárlókra fordítják.

– Minden eurót csak egyszer tudunk elkölteni – jegyezte meg Ton van Veen.

Borítókép: Valter Attila csapatának új főszponzort kell találnia (Forrás: Facebook/Attila Valter)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.