Hajnal Tamás a BL csoportkörében szeretné látni a Ferencvárost

A Ferencváros labdarúgócsapata kedden este megkezdi a selejtezőket a Bajnokok Ligájában. Az ellenfél a feröeri KÍ Klasvík, a magyar bajnok már vasárnap elutazott a mérkőzés helyszínére. Az Origó tudósítója ott készített interjút Hajnal Tamással, a Ferencváros sportigazgatójával néhány órával a találkozó előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 07. 11. 13:17
Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben az európai topligák nemzetközi kupainduló csapatai ezekben a napokban kezdik meg a felkészülést, a Fradinak máris tétmérkőzést kell játszania a Bajnokok Ligája selejtező első körében. Hajnal Tamás az Origónak adott interjúja szerint alapvetően ezzel nincsen gond, persze sokkal jobb lenne, ha a mindenkori magyar bajnok csak a második körben kezdene a kvalifikációban.

Hajnal Tamás és Sztanyiszlav egyeztet Fotó: fradi.hu

– Nagyon jó lenne, ha egyszer azt érnénk el, hogy a magyar bajnokságot az UEFA olyan magasra rangsorolja, hogy ne kelljen rögtön az első selejtezőben játszani, de amíg ez nem következik be, addig nekünk ezekkel a körülményekkel kell szembenézni és játszani. Ezért ezzel a kérdéssel külön nem foglalkozunk, tudjuk, milyen nehézségekkel jár mindez. Sok olyan ismerősünk van, akik csodálkoznak azon, hogy a Fradi már meccset játszik, miközben náluk csak most érkeznek vissza a szabadságról a játékosok. Rövid és intenzív felkészülés van a Fradi mögött. Ráadásul a válogatott játékosok csak a második edzőtáborra tudtak csatlakozni hozzánk. Most csak azt tartjuk szem előtt, hogy az első selejtezőfordulóban sikerrel vegyük az akadályt és a második körbe tudjunk jutni. Minden külső tényezőt ki kell zárni és csak a továbbjutásra koncentrálni.

 

Hajnal Tamás az interjúban ezután beszél arról, hogy milyennek ígérkezik az újjászervezett Ferencváros, és arról is, hogy ami a Fradival most történik, az ugrás-e a sötétbe. Arra a kérdésre, hogy Feröeren elégedett lenne-e a döntetlennel, és magasra emelték-e a lécet azzal, hogy kimondták, a BL csoportköre a cél, ezt felelte:

– Mi mindig győzni szeretnénk, ez lesz a cél. Manapság az európai fociban mindenkit tisztelni kell. A Klaksvík Feröer bajnoka, ezek nem véletlen dolgok. Amikor a Fradi pályára lép, mindig a legmagasabb célokat kell kitűzni magunk elé. Tudjuk, s a tavalyi év mutatta meg, hogy egy jó Európa-liga szereplés mit jelent a klubnak. Mind a játékosoknak, mind a szakosztálynak. De akkor sem szabad elkeseredni, ha nem a BL, hanem az EL, vagy EKL csoportkörében kötünk ki. Lépésről lépésre kell haladni, s nagyon remélem, hogy a BL főtáblája lesz idén a végállomás.

Borítókép: Hajnal Tamás a BL csoportkörében szeretné látni a csapatot (Fotó: fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.