Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Meghalt a magyar sportélet utánozhatatlan legendája

Életének 92. évében, hétfőre virradóra elhunyt Ormai László mesteredző, a Magyar Edzők Társasága korábbi elnöke, a Statisztika PSC asztaliteniszklub megalapítója, a Magyar Asztalitenisz Szövetség tiszteletbeli alelnöke – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Edzők Társasága.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 07. 10. 13:48
ORMAI László
Budapest, 2020. március 13. Ormai László, a Statisztika nõi szakosztályának legendás vezetõje, mesteredzõ, a Magyar Edzõk Társaságának tiszteletbeli elnöke a közelgõ 88. születésnapja alkalmából tartott névadó ünnepségen a felújítás alatt álló Marczibányi téri asztalitenisz-csarnokban 2020. március 13-án. A sportlétesítmény ettõl a naptól újra Ormai László nevét viseli. A csarnok évtizedek óta a Statisztika negyvenszeres magyar bajnok és 25-szörös BEK-gyõztes nõi csapatának az otthona, amelyet összesen 420 millió forintból újítanak fel. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ormai László sokoldalú sportember volt, ifjúsági labdarúgóként például eljutott a Budapest-válogatott kerettagságáig. Fő sportágával, az asztalitenisszel már közgazdasági egyetemista korában elkötelezte magát. 1954-ben került a Központi Statisztikai Hivatal alkalmazásába, ahol a KSH dolgozóival a hivatal folyosóján kezdte meg a csapatépítést. 

Négy év alatt az NB I-be vezette játékosait, újabb tíz év elteltével, 1968-ban pedig először lett bajnok a Statisztika PSC női csapata. 

„Laci bácsi” játékosaival 40 magyar bajnokság megnyerése mellett 25-ször hozhatta haza a Marczibányi térre a Bajnokcsapatok Európa Kupáját. Szeretett klubjában 2000-ig töltötte be a vezetőedzői tisztséget, majd a klub elnöke lett. 

Sokrétű tapasztalatait az utóbbi évtizedekben mindinkább a Magyar Edzők Társasága elnökeként, majd tiszteletbeli elnökeként kamatoztatta. 

A Marczibányi téri csarnok 2020-tól hivatalosan is az ő nevét viseli. Ormai László kiemelkedően sikeres edzői és sportvezetői tevékenységét 17 kitüntetéssel is elismerték. Többek között a MOB Életmű-díját, a Bay Béla-díjat, az Olimpiai Érdemérmet és a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét is átvehette. 

Ormai Lászlót a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Magyar Edzők Társasága is saját halottjának tekinti. A temetéséről később intézkednek.

Borítókép: Ormai László, a Statisztika női szakosztályának legendás vezetője, mesteredző, a Magyar Edzők Társaságának tiszteletbeli elnöke, 88. születésnapja alkalmából tartott névadó ünnepségen a felújítás alatt álló Marczibányi téri asztalitenisz-csarnokban 2020. március 13-án. (Forrás:
MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.