Szilágyi nagy ugrása, Gémesi minimuma, magyar aranyünnep

Tizenhat év után lett ismét világbajnok a magyar férfi kardcsapat. Gémesi Csanád nem is érte volna be kevesebbel Milánóban, Szilágyi Áron szerényen a társait dicsérte, Szatmári András már Párizsra is előretekintett.

Magyar Nemzet
2023. 07. 28. 20:49
SZATMÁRI András; DECSI Tamás; GÉMESI Csanád; SZILÁGYI Áron
Milánó, 2023. július 28. Szatmári András, Decsi Tamás, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád (b-j), az aranyérmes magyar csapat tagjai a férfi kardcsapatok versenyének eredményhirdetésén a milánói vívó-világbajnokságon 2023. július 28-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

egyéniben is érmet nyert a milánói világbajnokságon, de az a bronz nem tette boldoggá. A csapatverseny után egészen más volt a helyzet. Háromszoros olimpiai bajnokunk a győztes találat után óriási ugrással ünnepelte az aranyérmet, s hamarosan megérkezett Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás is ünnepelni a pástra. Tizenhat év után lett ismét világbajnok kardcsapatunk.

Szilágyi Áron csapat világbajnok
Szilágyi Áron ünnepel (Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor)

A legutóbbi négy világbajnokságot és a tokiói olimpiát is Dél-Korea nyerte a férfi kardozók csapatversenyében, a milánói döntőben viszont a magyar válogatott 45-42-es sikerrel megtörte az ázsiaiak egyeduralmát.

– Ez volt a cél, ezért jöttünk. Kevesebbel nem értem volna be, nekem ez az egy volt elfogadható a mai napon – szögezte le Gémesi Csanád.

– Nem én vívtam fantasztikusan, hanem a társaim – szerénykedett Szilágyi Áron. – Gémesi Csanád a japán és a francia csapat ellen ragadta magához a kormányrudat, a döntőben nehéz szituációban Szatmári András alkotott maradandót, nekem csak be kellett fejeznem a mérkőzéseket.

Szilágyi, valamint az idén tartalékként aranyérmes Decsi Tamás már 2007-ben, a legutóbbi vb-aranyérem alkalmával is tagja volt a magyar férfi kardválogatottnak. A következő cél nem is lehet más, mint a jövő évi, párizsi olimpián a bajnoki cím megszerzése, nem véletlen, hogy Szatmári örömszavaiban is előkerült már az a verseny.

– Most kijött belőlem, ami bennem van, mindig így kellene, és akkor minden versenyt megnyernénk csapatban, remélem, Párizsban is hasonlóan sikerül majd.

Az utolsó tus és az aranyünnep

Borítókép: Az aranyérmes csapat 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.