„Nyugodj békében, apa!” – szívszorító üzenet a Real Madrid világbajnokától

Vasárnap Spanyolország diadalmaskodott a női labdarúgó-világbajnokság döntőjében, amelyben 1-0-ra legyőzte az Európa-bajnok Angliát Sydneyben. A mindent eldöntő gólt a csapatkapitány Olga Carmona szerezte, akit a meccs emberének is megválasztottak. A Real Madrid kötelékébe tartozó Carmona azonban nem sokkal később teljesen összetört, amikor a döntő után közölték vele, hogy még a mérkőzés előtt elhunyt az édesapja.

Magyar Nemzet
2023. 08. 21. 10:07
null
Sydney, 2023. augusztus 20. A spanyol Olga Carmona, miután gólt rúgott az ausztráliai-új-zélandi nõi labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Spanyolország-Anglia mérkõzésen a sydneyi Ausztrália Stadionban 2023. augusztus 20-án. MTI/AP/Rick Rycroft Fotó: Rick Rycroft
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, Spanyolország története első világbajnoki címét szerezte női futballban, az angolok elleni döntő hőse pedig kétségkívül Olga Carmona volt, aki a 29. percben szerezte meg a vezetést csapatának, s ezzel végül be is állította a végeredményt. A Real Madrid 23 éves védője találatát egy barátnője nemrégiben elhunyt édesanyjának ajánlotta, amivel Andrés Iniesta hasonló gesztusára emlékeztetett, aki a férfiak 2010-es döntőjében az elhunyt barátjára emlékezett, miután belőtte a spanyolok győztes gólját. Carmona a vasárnapi megemlékezésekor még nem tudhatta, hogy hamarosan az ő szívét is a gyász facsarja majd.

A Real Madrid játékosa, Olga Carmona lőtte a spanyolok győztes gólját a vb-döntőben. Fotó: MTI/Alessandra Tarantino

A Spanyol Labdarúgó-szövetség közleményben tudatta a szomorú hírt, hogy Carmona édesapja még a döntő előtt meghalt, sajtóhírek szerint már pénteken. Ezt azonban nem osztották meg a Real Madrid játékosával, ugyanis a családtagok és a barátok úgy döntöttek, jobb, ha ezzel nem taglózzák le őt élete legfontosabb mérkőzése előtt. Így Carmona gyakorlatilag vb-arannyal a nyakában tört össze, az ő góljával megnyert finálé után.

Hiszi, hogy apja adott neki erőt a győzelemhez

„Tudom, hogy te adtál nekem erőt ahhoz, hogy valami különlegeset vigyek véghez. Tudom, hogy néztél engem, és büszke vagy rám. Nyugodj békében, apa!” – e sorokkal emlékezett meg Carmona az elhunyt édesapjáról a közösségi médiában.

Carmona az aranyat még önfeledten ünnepelhette csapattársaival a pályán, ő is körbetáncolta a pályát a sydney-i finálé után. Vélhetően csak később tudta meg a tragikus hírt. Nem ez volt az egyetlen hasonló eset a spanyol válogatottban a vb idején: Carmona csapattársa, Irene Paredes néhány nappal a vb-felkészülés kezdete előtt veszítette el az édesapját, és az ő emlékének ajánlotta a vb-aranyat.

Női labdarúgó-világbajnokság, döntő:
Spanyolország–Anglia 1-0 (Carmona 29.)

Borítókép: Olga Carmona élete legszebb és egyben legfájdalmasabb estéjén van túl (Fotó: MTI/AP/Rick Rycroft)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.