Verstappent kárpótolták az összetört trófeáért: Lando nem érhet hozzá! + videó

A Formula–1 kétszeres világbajnoka, Max Verstappen kézhez kapta új herendi trófeáját azok után, hogy a Magyar Nagydíjat követően Lando Norris az ünneplés hevében összetörte az első helyért járó díjat.

2023. 08. 29. 16:52
Max Verstappen Magyar Nagydíj
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen celebrates on the podium after winning the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 23, 2023. (Photo by Ferenc ISZA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, (Red Bull) bár megnyerte a Magyar Nagydíjat, a neki járó gyönyörű herendi trófea helyett csak egy csorba darabbal távozhatott a Hungaroringről. Ennek Lando Norris (McLaren) volt az oka, aki másodikként szintén a pódiumon ünnepelt – kissé szeleburdi módon. A brit pilóta hozzávágta a pezsgősüvegét a dobogó legfelső fokához, ami után Verstappen trófeája a földre esett, és eltört.

Az eredeti trófea megalkotása hat hónapot vett igénybe, de a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. azt ígérte, hogy a másodpéldányt ennél jóval hamarabb kézhez kapja a címvédő. Ez immáron meg is történt, Verstappen hétfőn az Instagram-oldalán arról számolt be, hogy egy hónappal a hungaroringi futam után kézhez is kapta az új trófeáját.

Az átadáskor a vétkes Norris is jelen volt, Verstappen pedig azzal viccelődött, hogy nem engedi meg kollégájának, hogy megérintse a díjat. A kívánsága nem teljesült, az egyik képen látszódik, hogy Norris is rátette a kezét a trófeára, de újabb galibát a jelek szerint nem okozott.

Borítókép: Max Verstappen a törött trófeával a Magyar Nagydíjat követően (Fotó: AFP/Isza Ferenc)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.