Sallai Rolandékat nagyon megalázták, Szalai Attila ünnepelhetett

A Bundesliga első osztályában a 3. forduló gólokban nagyon gazdag, de ennek például Sallai Roland aligha örül, hiszen csapata, a Freiburg 5-0-ra kapott ki Stuttgartban, őt pedig a szünetben lecserélték. Szalai Attila ezúttal kezdett a Hoffenheimben, végig is játszotta a Wolsburg ellen 3-1-re megnyert mérkőzést.

Magyar Nemzet
2023. 09. 02. 18:15
GER, 1.FBL, TSG 1899 Hoffenheim vs. SC Freiburg
August 19, 2023, PreZero Arena, Sinsheim, GER, 1st FBL, TSG 1899 Hoffenheim vs SC Freiburg, DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. in the picture Attila Szalai (Hoffenheim) (Photo by Hasan Bratic / Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gólokban gazdag eddig a Bundesliga 3. fordulója: egyetlen meccsen sem esett négynél kevesebb találat. Szombaton két magyar játékos lépett pályára, az egyik örülhetett, a másik viszont nagyon nem. Az előbbi aki a múlt héten a Hoffenheim kispadján ragadt, most viszont a Wolfsburg ellen ott volt a kezdőben, és végig is játszotta a találkozót. Az eddig hibátlan Wolfsburgnak a portugál Tiago Tomás szerzett vezetést a 36. percben a Hoffenheim a védő John Anthony Brooks góljával egyenlített az első félidő hajrájában. Maximilian Beier kapáslövése révén a 60. percben átvette a vezetést a Hoffenheim, majd negyedórával később Robert Skov alakította ki a 3-1-es végeredményt.

Serhou Guirassy volt Sallaiék végzete Fotó: AFP

A bánkódó magyar pedig akinek a csapata nagy verésbe szaladt bele Stuttgartban, őt ráadásul a szünetben lecserélték. Chris Führich a bal oldalról középre cselezve kilőtte a hosszú alsó sarkot a 8. percben, majd Serhou Guirassy duplázott. A Stuttgart 27 éves csatára a 17. percben a tizenhatoson kívülről talált a rövid alsó sarokba, két perc múlva pedig az ötösön belülről talált a kapuba. Guirassy három mérkőzésen már öt gólnál jár, ennél jobban csak Karl Allgöver kezdett idényt a Stuttgart színeiben. A szünetben Sallai helyére Dóan Ricu állt be, a Freiburg pedig tovább menetelt és Guirassy után Führich is megszerezte második találatát, a 75. percben a csereként beálló Enzo Millot állította be az 5-0-ás végeredményt.

Bundesliga, 3. forduló
Péntek

Dortmund–Heidenheim 2-2

Szombat

Augsburg–Bochum 2-2
Hoffenheim–Wolfsburg 3-1
Bayer Leverkusen–Darmstadt 5-1
VfB Stuttgart–Freiburg 5-0
Werder Bremen–Mainz 4-0
Borussia Mönchengladbach–Bayern München 1-2

Vasárnap

Eintracht Frankfurt–1. FC Köln 15.30 (Arena4)
Union Berlin–RB Leipzig 17.30 (Arena4)

Borítókép: Szalai Attila jó teljesítményt nyújtott a Hoffenheimben (Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.