A Liverpool középpályása egy komment miatt megütheti a bokáját

A szombati Tottenham Hotspur–Liverpool rangadó korántsem a lefújás pillanatában ért véget. A házigazda nagy küzdelemben nyert 2-1-re a mérkőzést kilenc játékossal befejező Vörösök ellen, akiktől ráadásul egy szabályos gólt a VAR-asszisztensek hibája miatt elvettek. A történtek miatt a játékvezetők megbűnhődnek, de akár erre a sorsra juthat a Liverpool egyik középpályása, Alexis Mac Allister is, akinek mindössze annyi a vétke, hogy a közösségi médiában egy hozzászólásban jelezte a csalódottságát.

2023. 10. 02. 16:12
English Premier League - Liverpool vs West Ham Alexis Mac Allister
epa10880932 Alexis Mac Allister of Liverpool in action during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and West Ham United in Liverpool, Britain, 24 September 2023. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool szombaton mondhatni csodát hajtott végre, a 34. percben előnybe került a Tottenham Hotspur otthonában lejátszott Premier League-meccsen. A Vörösök összecsapásain ugyanis általában az a forgatókönyv, hogy az első félidőben kapnak egy gólt, majd rohannak az eredmény után, és végül 3-1-re megnyerik a mérkőzéseiket.

English Premier League - Tottenham Hotspur vs Liverpool Mohamed Szalah Cristian Romero
Itt ugyan a liverpooli Mohamed Szalahnál a labda, de a meccs végén Cristian Romero és a Spurs ünnepelt, Fotó: EPA/Neil Hall

Tehát ezért jelentett meglepetést, hogy Jürgen Klopp csapata lőtt elsőként gólt (na meg azért is, mert Curtis Jones kiállítása miatt már csak tíz Liverpool-játékos volt a pályán), de a vendégek csodája nemhogy három napig, még egy percig sem tartott. A partjelző ugyanis tévesen lest jelzett Luis Díaz góljánál, a VAR-szoba játékvezetői pedig nem álltak a helyzet magaslatán, aminek az lett az eredménye, hogy a Liverpooltól egy szabályos gólt elvettek.

 

Míg már előre akar tekinteni, a klubja viszont még az igazáért küzd. Az érvénytelenített gól és a vendégeknek kiosztott két piros lap (Jones után Diogo Jotát is kiállították) okán gyakori vélemény volt, hogy a Liverpoolnak erős bírói ellenszélben kellett futballoznia. Így gondolta a Vörösök középpályása, Alexis Mac Allister is, aki az Instagramon adott hangot a frusztráltságának. Az argentin játékos válogatottbeli csapattársa, Cristian Romero a győzelmet ünneplő posztjához szólt hozzá:

– Ez természetes, ha tizenkét játékosotok van a pályán – utalt Mac Allister arra, hogy Simon Hooper, a mérkőzés játékvezetője a Spurs oldalán „harcolt”. Romero erre annyit válaszolt, hogy Mac Allister sírjon inkább otthon.

 

Újabb büntetés egy liverpoolinak?

Előfordulhat, hogy a történet ezzel itt nem ér véget, mert az angol labdarúgó-szövetség (FA) sosem nézi jó szemmel, ha a játékosok, esetleg a menedzserek a bírókat kritizálják. Nem kell sokat visszamenni az időben, hogy hasonló esettel találkozzunk. Tavaly Jürgen Klopp éppen a Spurs elleni 4-3-es győzelem után arra utalt, hogy a játékvezető, Paul Tierney elfogult volt a Tottenhammel szemben. A Vörösök vezetőedzője ezért kétmeccses eltiltást kapott.

Tizenegy évvel ezelőtt pedig egy korábbi liverpooli futballista, Ryan Babel kapott pénzbüntetést azért, mert egy olyan fotót posztolt, amin az egyik akkori sípmesterre, Howard Webbre egy Manchester United-mezt „aggattak”, miután a két csapat derbijén a Vörös Ördögök a meccs második percében tizenegyest kaptak, a második félidőben pedig a liverpooli Steven Gerrardot kiállították.

Ezzel egyébként a holland támadó lett az első olyan profi labdarúgó, akit egy poszt miatt büntettek meg. Most Mac Allister is beállhat a sorba, bár Babel az X-en (korábban Twitter) felhívta a figyelmet, hogy a Liverpool-játékosoknak a szombati találkozó után joguk lenne hasonló fényképek megosztására (a fotón Simon Hooper látható a Tottenham mezében):

Borítókép: Alexis Mac Allister a Liverpool–West Ham United bajnoki mérkőzésen (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.