Dragan Sztojkovics: Azért jöttünk, hogy visszaadjuk a kölcsönt

A szerb válogatott győzni akar Budapesten, revanst venne a belgrádi vereségért, ez derült ki a péntek délutáni sajtótájékoztatón. Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány azt mondta, a játékosai tökéletesen felkészültek a kiváló magyarok ellen, és nem nevezte sorsdöntőnek a találkozót. A csapatkapitány Dusan Tadics ezt azzal toldotta meg, hogy számukra a keddi, Montenegró elleni Eb-selejtező a legfontosabb.

2023. 10. 13. 17:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dragan Sztojkovics meg sem próbálta leplezni a frusztráltságát az utóbbi egy hónapban. A szerb szövetségi kapitány annyira igazságtalannak tartotta csapata 2-1-es belgrádi vereségét a magyar válogatottól, hogy azóta unos-untalan azt hangoztatta, hogy Budapesten muszáj kiköszörülni a csorbát, csapatának nyernie kell, hogy a helyére billenjen a világ. Ebben némileg akadályozhatja, hogy több játékosa is megsérült, de a pénteki sajtótájékoztatón magabiztosan nyilatkozott:

Dragan Sztojkovics és Dusan Tadics  (Fotó: Mirkó István)

– Felkészültünk, de meg kell várni a holnap estét. Magas színvonalú munkát végeztünk, sokat készültünk erre a mérkőzésre, és remélem, a játékosok teljes erejükből küzdenek majd. Néhány sérültünk pár nap alatt felépülhet, de most Budapesten nem léphetnek pályára. Ennek nem szabad gondot okoznia, erős a keretünk. Magyarországnak kiváló, jó minőségű válogatottja van, ezt láthattuk Belgrádban, ahol az első félidőben fölénk nőtt. 

Most azért jöttünk, hogy visszaadjuk a kölcsönt. Jó játékosaik vannak a magyaroknak, Szoboszlait például senkinek sem kell bemutatni, szerencsére nem játszhat most ellenünk.

 Kidolgoztuk az általunk üdvözítőnek gondolt taktikát, de a játékosok felkészültek arra is, hogy a mérkőzés alakulásától függően menet közben váltsanak. Nagyon érdekes és jó mérkőzésre számítok. Közel állunk a célunkhoz, de ez a meccs még nem dönt el semmit sem.

Dragan Sztojkovics hangsúlyozta, kivételesen jó feltételek mellett megy le majd a meccs, hiszen a futballfenomén Puskás Ferenc nevét viselő stadion megtelik, minden labdarúgó telt házas mérkőzéseket szeret játszani. Felidézte, hogy rossz élmény volt szeptemberben zárt kapuk mögött összecsapni a magyarokkal, nem csak a vereség miatt volt a hangulat rossz.

Dusan Tadics (Fotó: Mirkó István)

Dusan Tadics, a szerb válogatott csapatkapitánya nem először lép pályára a Puskás Arénában, és ez is szóba került a sajtótájékoztatón:

Két nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, és úgy gondolom, hogy a keddi, otthoni, Montenegró elleni lesz a legfontosabb. Ha most nem nyerünk, akkor kedden muszáj, mert azzal kinyitnánk magunk előtt az ajtót az Európa-bajnokságra. A csapatszellem kifogástalan, és ezt be is bizonyítjuk a Puskás Arénában. Idegenben kimondottan jó a mérlegünk, nem tudom, miért játszunk otthon gyengébben, és ezt a mérleget akarjuk most tovább javítani. Kétszer játszottunk már ebben a stadionban, remek a pálya, élmény itt futballozni. Úgy tudom, sokan jönnek Szerbiából is, de természetesen a hazai szurkolók lesznek többségben.

Borítókép: Dragan Sztojkovics szerint nem sorsdöntő meccs a budapesti (Fotó: Mirkó István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.