Fókuszban a győri, a szombathelyi stadion és a Groupama Aréna

Ma este az NB II-es ETO FC Győr és az élvonalbeli Debrecen mérkőzésével kezdődnek meg a labdarúgó Mol Magyar Kupa negyedik fordulójának mérkőzései, amelyeken a nyolcaddöntőbe jutás a tét. Egyetlen párharc van, amelyben két NB I-es csapat csap össze, szerdán a Ferencváros és Puskás Akadémia feszül egymásnak. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

2023. 10. 31. 9:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kupa negyedik fordulójának nyitó mérkőzésén a másodosztályban listavezető ETO FC Győr ma este felborítaná a papírformát az NB I-es tabellán ötödik DVSC ellen. Érdekesség, hogy a két csapat az előző szezonban is megmérkőzött egymással a kupában az ETO Parkban: a Debrecen a nyolcaddöntőben csak hosszabbítás után tudott nyerni 2-1-re. Most még szorosabb csatára van kilátás, a győriek kerete ugyanis a nyári szünetben alaposan megerősödött, az NB II-ben a 13. forduló után 29 ponttal vezetik a tabellát (kilenc győzelem, két döntetlen, két vereség), és hazai pályán veretlenek. Legutóbb múlt szombaton hazai pályán 4-0-ra nyertek a Mosonmagyaróvár ellen.

– Nagyon jó játékosokból áll a Debrecen, egy első osztályú élcsapat, de ettől függetlenül a saját játékunkat akarjuk játszani, és azon leszünk, hogy a következő körbe jussunk a kupában. Bármire képesek lehetünk – nyilatkozta a győriek vezetőedzője, Antonio Munoz a Kisalföldnek.

Szerdán nyugat-dunántúli rangadón csap össze Szombathelyen a másodosztályú Haladás és az élvonalbeli ZTE. A nagy riválisok az elmúlt tíz évben rendre elkerülték egymást, tétmeccsen legutóbb 2012 tavaszán találkoztak. Az egerszegiek az NB I. 10. helyén állnak, a Haladás az NB II-ben a 13. Mindkét együttes elvesztette a két legutóbbi mérkőzését, de erre a szerdára ezt most félre kell tenniük.

A Zaol.hu szerint akár hétezer néző is lehet a találkozón, s a vendégszektorba közel nyolcszáz jegyet adtak el, ebben maximalizálták a ZTE-drukkerek számát. Bedi Bence, a ZTE FC játékosa előrevetítette, hogy a hangulatra biztosan nem lesz panasz.

– Az öltözőben természetesen beszéltünk róla, hogy aki nem ismeri ennek a párharcnak történetét, az is képben legyen róla. Tudjuk, hogy sok néző lesz, és mindegy, hogy milyen osztályban szerepel akár az egyik, akár a másik, ez bizony rangadó. A bajnoki szereplést most egy pár napra el kell felejteni, hiszen ez egy másik sorozat – mondta a zalaiak középpályása.

Az FTC a Puskás Akadémiát fogadja

Szerda este a bajnoki címvédő és listavezető Ferencváros azt a csapatot, a Puskás Akadémiát fogadja, amelytől eddigi egyetlen vereségét szenvedte el az NB I-ben. A felcsútiak augusztus közepén – és március közepén is – 2-1-re nyertek a Groupama Arénában. A papírforma akkor sem mellettük szólt, és most is az FTC tűnik esélyesebbnek, hiszen vasárnap este az Újpest 3-0-s legyőzésével bizonyította, hogy továbbra is lendületben van.

A negyedik forduló csütörtökön Kispesten zárul, ahol az NB II-es Budapest Honvéd a Paksot fogadja. A nagy múltú Honvéd csak 11. a másodosztályban, a Paks az NB I-ben viszont a második helyet foglalja el. A Honvéd a legutóbbi fordulóban hazai pályán 1-0-ra kikapott a Kazincbarcikától, a klub pedig ma bejelentette, hogy a klubvezetés és Pinezits Máté vezetőedző egyeztetésének értelmében közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy a szakember távozik a Budapest Honvéd első csapatának éléről. Pinezits Máté 2020 nyarán csatlakozott a Honvédhoz, három éven keresztül az U19-es gárdát irányította. Az NB I-es kiesést követően vette át a teljesen átalakuló felnőtt csapatot, 13 bajnoki és egy Magyar Kupa-mérkőzésen irányította. Amíg a klubvezetés megtalálja az utódját, addig megbízott edzőként Djordje Kamber irányítja az első csapatot.

A továbbjutás minden párharcban egy mérkőzésen dől el. A nyolcaddöntő sorsolását csütörtökön 21.30-tól rendezik.

Magyar Kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):

kedd:
ETO FC Győr (NB II)–Debreceni VSC 19.30 (M4 Sport)

szerda:
Unione FC (Budapest I.)–Kisvárda Master Good, Hévízi út 12.00
FC Dunaföldvár (NB III)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II) 12.30
ESMTK (NB III)–MTK Budapest 12.30
Mezőörs KSE (megyei I.)–Kaposvári Rákóczi FC (NB III) 12.30
Szentlőrinc SE (NB III)–Kelen SC (NB III) 12.30
VLS Veszprém (NB III)–Budafoki MTE (NB II) 12.30
HR-Rent Kozármisleny (NB II)–Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II) 15.00
Opus Tigáz Tatabánya (NB III)–Újpest FC 17.00
Vasas FC (NB II)–Gyirmót FC Győr (NB II) 17.00
Tiszakécskei LC (NB II)–FC Ajka (NB II) 17.00
BFC Siófok (NB II)–Diósgyőri VTK 17.00
Szombathelyi Haladás (NB II)–Zalaegerszeg 17.15 (M4 Sport)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)–Kecskeméti TE 19.00
Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 20.00 (M4 Sport)

csütörtök:
Budapest Honvéd (NB II)–Paksi FC 19.30 (M4 Sport)

Borítókép: A zöld mezes győriek szombaton hazai pályán 4-0-ra nyertek a Mosonmagyaróvár ellen (Forrás: Facebook/ETO FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.