Kimászott a gödörből a Debrecen, fontos meccset nyert meg

Ötödik mérkőzésén megszerezte a második győzelmét a Debrecen Schaeffler a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ma hazai pályán 27-22-re nyert a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen, így a hajdúsági alakulat négy ponttal áll az A csoportban. Ugyanitt a Győri Audi ETO szintén hazai pályán 32-29-re nyerte meg a dán Odense elleni rangadót, így az ötödik meccsén is győzött.

2023. 10. 21. 17:58
Budapest, 2023. október 21. A debreceni Haggerty Tamara (fent) és a montenegrói Kalidiatou Niakate a nõi kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában játszott DVSC Schaeffler - Buducnost Podgorica mérkõzésen a debreceni Hódos Imre rendezvénycsarnokban 2023. október 21-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A továbbjutás szempontjából talán ez lesz az egyik legfontosabb mérkőzés – így várta a Debrecen a Buducsnoszt Podgoricát. Az első négy fordulóban mindkét együttes egy győzelem mellett három vereséget szenvedett el, sikerét mindkét fél a nyeretlenül csoportutolsó IK Sävehof ellen zsebelte be. S a nyolcasból az első hat folytathatja.

A montenegrói gárda évtizedeken át az európai női klubkézilabda megkerülhetetlen tényezője volt, kétszer (2012, 2015) nyerte meg a Bajnokok Ligáját, az azóta megszűnt Kupagyőztesek Európa-kupájában háromszor, míg az IHF-kupában egyszer volt aranyérmes. Az örökös montenegrói bajnoknál ma már szerényebb a büdzsé, ám továbbra is biztos tagja a BL-mezőnynek. A magyar válogatott Háfra Noémi is a podgoricai együttes játékosa, de van török, brazil, francia és bolgár légiósa is a csapatnak.

A Debrecennek nem sikerült jól a BL-főpróba, hiszen szerdán az NB I-ben 30-23-ra kikapott Mosonmagyaróváron, ám ma ötgólos győzelmet aratott, gyakorlatilag végig vezetve, 12-10-es félidő után 27-22-re nyerte meg a fontos összecsapást a Buducsnoszt Podgorica ellen. A mérkőzés legeredményesebbjeként Töpfner Alexandra tizenkét kísérletből tíz gólt szerzett, Hámori Konszuéla ötször volt eredményes, akárcsak a túloldalon Kalidiatou Niakaté, Ivana Godec és Adriana Cardoso de Castro. A vendégeknél Háfra Noémi kétszer talált be négy lövésből. A Debrecen kapusa Catherine Gabriel tíz lövést védett.

– Az előzmények ismeretében ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt, de azt hiszem, elfeledtettük a szurkolótáborunkkal a szerdai fiaskót. Nagyon örülünk, hogy megszereztük a második győzelmünket, ami a jó csapatmunka eredménye – fogalmazott Szilágyi Zoltán vezetőedző.

Győzött a Győr is

Ugyancsak az A csoportban este a Győri Audi ETO hazai pályán 32-29-re nyerte a dán Odense elleni rangadót. A négy forduló után százszázalékos Győr és a legutóbbi három BL-mérkőzését megnyerő Odense találkozójának az adott pikantériát, hogy a kisalföldiek dán trénere, Ulrik Kirkely ezt megelőzően épp a dán csapatot irányította és most nézett először szembe korábbi együttesével. A találkozó legeredményesebb játékosa a győri Stine Oftedal lett, aki 11 lövéséből 10 gólt szerzett, Emilie Hovden és Estelle Nze Minko 5-5 találattal járult hozzá a sikerhez, míg a kapuban Toft 44 lövésből 15-öt hárított. A vendégeknél Elma Halilcevic hétszer, Maren Nyland Aardahl hatszor volt eredményes.

 

Bordás Rékát egy hónapra kölcsönadja az FTC-Rail Cargo Hungaria Vácra a november 30-án kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságot és a magyar női kézilabda-válogatott érdekeit szem előtt tartva. Az elmúlt idényben Bajnokok Ligája-döntős zöld-fehér klub honlapjának szombati híradása kiemelte: a nyáron szerződtetett válogatott beállónak nem jutott sok játékidő a bajnokságban százszázalékos együttesben. „A magyar válogatott, s ezzel együtt Bordás Réka ugyanakkor kiemelten fontos feladat előtt áll, hiszen a világbajnokságon nyílhat lehetőség az olimpiai selejtezőn való részvétel kiharcolására. Az FTC ezt, vagyis a válogatott, a magyar kézilabda érdekét szem előtt tartva hozzájárult ahhoz, hogy játékosunk november 20-ig kölcsönben Vácott szerepelje” – áll a weboldalon.

Borítókép: A debreceni Haggerty Tamara (fent) és a montenegrói Kalidiatou Niakate a női kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában játszott DVSC Schaeffler–Buducsnoszt Podgorica mérkőzésen a debreceni Hódos Imre Rendezvénycsarnokban 2023. október 21-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.