Marozsán nem bírt a Federert nyugdíjba küldő játékossal

A negyeddöntőben ért véget Marozsán Fábián menetelése a sanghaji ATP 1000-es tenisztornán. A 24 éves magyar játékos az első szettet ugyan megnyerte a világranglista 17. helyezettje, Hubert Hurkacz ellen, de a következő kettőben már a lengyel bizonyult jobbnak.

2023. 10. 12. 11:06
HURKACZ, Hubert ; Marozsán Fábián
Sanghaj, 2023. október 12. Marozsán Fábián a lengyel Hubert Hurkacz ellen játszik a sanghaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntõjében 2023. október 12-én. MTI/AP/Andy Wong Fotó: Andy Wong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián már eddig is bizonyította, hogy nem ijed meg a lehetőségek kapujában, hiszen Sanghajban topjátékosok egész sorát, Alex de Minaurt, Dusan Lajovicsot és Casper Ruudöt is búcsúztatva jutott be – pályafutása során először – egy mesterverseny negyeddöntőjébe.

Hurkacz már túl nagy falatnak bizonyult Marozsánnak
Hurkacz már túl nagy falatnak bizonyult Marozsánnak Fotó: EPA/Alex Plaevski

A legjobb nyolc között is komoly ellenfél, a világranglista 17. helyezettje, és egyben utolsó legyőzője, Hubert Hurkacz várt rá, de a magyar teniszező a Ruud elleni mérkőzéshez hasonlóan a negyeddöntőt is jól kezdte. Marozsán már az első játékban bréklabdához jutott, aztán a másodikban el is vette a lengyel adogatását, és 4:3-ig kitartott az előnye, akkor viszont Hurkacz kiegyenlített. Marozsán nem bánkódott sokáig emiatt, a következő két játékot behúzva, a negyedik szettlabdáját kihasználva megnyerte az első játszmát.

A másodikban azonban egyre többet hibázott, az első szerváit pedig csak elvétve ütötte be a magyar teniszező, aminek az lett az eredménye, hogy mindössze egy játék jutott neki a szettben, Hurkacz 6:1-gyel kiegyenlített.

A döntő játszmában 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, utána viszont Marozsán semmire bukta el a szerváját. Innen már nem volt visszaút, Hubert Hurkacz 6:3-mal lezárta a mérkőzést.

Úgy járt, mint Rómában

A 24 éves magyar játékos hasonló élményeket szerzett, mint májusban Rómában. Egy váratlan győzelem után (az olasz fővárosban Carlos Alcarazt múlta felül) a következő mérkőzést is szettelőnyről bukta el. Igaz, ezúttal egy fordulóval később, a legjobb nyolc között bukott el. Talán a legközelebbi versenyen az elődöntő is összejön.

Marozsán veszélyes lehet Fucsovicsra

Marozsán Fábián ismét bizonyította, hogy a játéktudása alapján akár a legjobb húsz közé is bejuthat, az erőnlétét kell fejlesztenie. A sanghaji menetelésével a világranglistán a jelenlegi 91. helyről így is nagyot lép előre, hétfőtől a 82. lesz, a virtuális rangsorban pedig a 65., azaz a jelenleg 57. Fucsovics Mártonra is veszélyes lehet.

Sanghaji tenisztorna, negyeddöntő:
Hubert Hurkacz (lengyel, 16.)–Marozsán Fábián 4:6, 6:1, 6:3

Borítókép: Marozsán Fábián a Hubert Hurkacz elleni negyeddöntőben (Fotó: MTI/AP/Andy Wong)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.