Magyar zászlókkal ünnepelték a legendát a klubvilágbajnokságon

Nem a várt játékképet hozta a klubvilágbajnokság első elődöntője. Az egyiptomi Al Ahli sokáig veszélyesebben játszott, mint a brazil Fluminense, de végül az esélyesebb dél-amerikai csapat nyert 2-0-ra. Az első gól büntetőből született, amelyet a korábbi Real Madrid-játékos, Marcelo harcolt ki, őt is ünnepelték a Fluminense szurkolói a magyar zászlók lobogtatásával.

2023. 12. 18. 21:22
magyar zászló Fluminense
Fotó: X/Copa du Mundo FIFA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Al Ahli kis híján csúcstartó, idén kilencedik alkalommal szerepel a klubvilágbajnokságon, csak az új-zélandi Auckland City léphetett pályára több, szám szerint tizenegy tornán. A brazil Fluminense ellenben újonc, mégis esélyese volt a két csapat elődöntőjének. A Flu az argentin Boca Juniors ellen nyert a Libertadores-kupa döntőjében, így jutott be a dzsiddai klub-vb mezőnyébe, s Szaúd-Arábiába szurkolói is elkísérték, akik piros-fehér-zöld magyar zászlókkal szurkolnak kedvenceiknek.

Marcelo Fluminense FIFA klubvilágbajnokság magyar zászló
Marcelo tizenegyest harcolt ki, őt is ünnepelték a magyar zászlót lengető szurkolók (Fotó: X/FIFA World Cup)

A Fluminense mezén is látszik, hogy a hagyományos klubszínek kissé eltérnek a magyar zászló színeitől, a szurkolók között mégis ez a változat terjedt el, s a magyar zászlót használja a Fluminense a közösségi bejegyzéseiben is.

Az Al Ahli már azzal is némi meglepetést okozott, no meg óriási pofont osztott ki az őrülten költekező szaúdi futballnak, hogy az előző fordulóban 3-1-re legyőzte a vezette al-Ittihadot.

Magyar zászlókkal a Manchester City ellen?

Az egyiptomi csapat sokáig a brazilok ellen is veszélyesebb volt, gólt azonban csak a Fluminense szerzett. Az első találathoz kellett a harmincöt éves Marcelo minden dörzsöltsége is. A balhátvéd, aki a Real Madriddal négyszer is megnyerte a klub-vb-t, a tizenhatos vonalánál kiosztott egy kötényt, majd belépett a védő elé, hogy együtt boruljanak fel.

A büntetőt a kolumbiai Jhon Arias váltotta gólra, majd a hajrában John Kennedy biztosította be a győzelmet, aki bő egy hónapja kilőtte a klub-vb-re a brazil csapatot.

Az Al Ahlinak kilencedik nekifutásra sem jött össze a döntős részvétel, a Fluminense szakíthatja meg az európai hegemóniát, a Corinthians 2012-es sikere óta nem nyert másik kontinens képviselője a klubvilágbajnokság döntőjében.

Persze minimális esély van arra is, hogy nem a Manchester City, hanem az Urava Red Diamonds ellen szurkolnak majd pénteken a brazilok a magyar zászlókkal, de eddig még egyszer sem fordult elő a jelenlegi lebonyolításban, hogy európai résztvevő nélkül rendezték volna a finálét.

Borítókép: Piros, fehér, zöld, ez a… Fluminense (Fotó: X/Copa du Mundo FIFA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.