Roger Federer is járt már úgy pórul, mint most az Inter-legenda

A Bajnokok Ligája hétfői sorsolásán nem ment minden simán. Javier Zanetti, az Internazionale alelnöke nehezen jutott be a terembe, a biztonsági személyzet állta útját. A sport világában időről időre előfordul, hogy a legnagyobb sztárokat sem ismerik fel, a svájci teniszlegenda, Roger Federer az Australian Openen és Wimbledonban is járt már így.

2023. 12. 19. 9:21
Manchester City FC v FC Internazionale - UEFA Champions League: Final
Javier Zanetti is seen prior to the during UEFA Champions League final match between Manchester City FC and FC Internazionale at Ataturk Olympic Stadium, Istanbul, Turkey on June 10, 2023. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origó vette észre a videót, amelyen Javier Zanetti gondba került. Az Internazionale alelnöke a felvétel alapján valószínűleg az utolsó pillanatban érkezett meg a Bajnokok Ligája-sorsolás termébe, de nem volt nála a megfelelő kártya, ezért a biztonsági személyzet tagja nem akarta beengedni. Javier Zanetti évek óta rendszeres résztvevője ezeknek az eseményeknek az Inter vezetőségi tagjaként, 2010-ben pedig a milánói klub csapatkapitányaként emelhette magasba a Bajnokok Ligája-trófeát, mégsem volt egyértelmű, hogy beengedik a BL-sorsolásra. Más kiváló sportoló is járt már hasonlóan: a svájci teniszlegenda, az Australian Open helyszínén és Wimbledonban is ütközött már ilyen problémába.

Roger Federer Laver-kupa
Roger Federer a mai napig rajongással fogadott vendég a teniszeseményeken (Fotó: X/Laver Cup)

Az Australian Open biztonsági személyzetének egyik tagja még akkor állt Federer útjába, amikor aktív játékos volt. Igaz, Melbourne-ben is járt így.

Roger Federer meghökkentő esete Wimbledonban

Federer később elmesélt egy esetet is, hogy Wimbledonba nem akarták beengedni a tagsági kártyája hiányában, hiába nyerte meg nyolc alkalommal is az ikonikus tornát. A svájci végül egy másik bejáraton, néhány rajongójának köszönhetően jutott be a világ leghíresebb teniszklubjába.

Borítókép: Javier Zanetti a BL-döntőre bejutott idén, a sorsolással nehezebb dolga volt (Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.