Győrben nem prioritás a fiatalok szerepeltetése, ezért költhetnek a kispesti kedvencre

A Csakfoci információi szerint a Kispesten két NB I-es szezon alatt 28 gólt szerzett szerb Nenad Lukics a feljutásra esélyes együtteshez szerződhet.

2024. 01. 04. 9:22
20220226-4-tum
Budapest 20220226 Labdarúgás NB1 bajnoki mérkõzés Honvéd Puskás Akadémia foto Tumbász Hédi - Nemzeti Sport A képen: Nenad Lukic , Szolnoki Roland Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több NB I-es csapat is érdeklődik a 31 éves szerb, Nenad Lukics csatár iránt, aki a kispestieknél első idényében 32 bajnokin 15, második szezonjában 29 NB I-es meccsen 13 gólt szerzett, ezzel a teljesítményével mindkét évben a legjobb három góllövő között végzett. Az más kérdés, hogy a Honvéd így is kiesett az élvonalból.

A Csakfoci úgy tudja, hogy a támadóért zajló versenyt végül nem első osztályú, hanem NB II-es együttes nyerte: Lukics Győrben folytatja karrierjét. Mint ismert, az ETO nem él az MLSZ ajánlásával, így a központi pénzről lemondva nem elsősorban magyar fiatalokkal, hanem légiósokkal szeretné kivívni a feljutást.

Lukics a Honvédtól való távozása után Kínába igazolt, ahol a korábban Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Csangcsun Jataj szerződtette. A kínai bajnokság azonban már nem áll annyira stabil anyagi lábakon, mint jó pár évvel ezelőtt, talán ennek is tulajdonítható be, hogy a mindössze nyolc bajnokin szerepet kapó, ezeket egy gólt sem szerző Lukicsnak a kínai bíróságon kellett megküzdenie a fizetéséért. Ezt sikerrel megtette, ezután azonban mindenképp egy olyan európai helyre szeretett volna igazolni, amelyet jól ismer, így kézenfekvő választás számára Magyarország.

Borítókép: Nenad Lukics Győrben köthet ki (Fotó: Nemzeti Sport) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.