Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A Fraditól botrányosan távozott csatár most meglepő helyre igazolt

Klubot váltott a 26 éves ghánai labdarúgó, Joseph Paintsil, aki az észak-amerikai ligában (MLS) szereplő LA Galaxy színeiben folytatja. A csatár a 2017/2018-as szezonban volt a Ferencváros játékosa, ám 2018-as távozása nagy hullámokat vert. A korábbi közönségkedvenc anyagilag sem jár rosszul az átigazolással.

2024. 02. 22. 7:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig egy idényt futballozott Magyarországon Joseph Paintsil, ám nevét alighanem örökre megjegyezték a Ferencváros szurkolói. Paintsil mindössze 25 bajnoki mérkőzésen szerepelt, ám ezeken 10 gólt szerzett és 7 gólpasszt is kiosztott, emlékezetes megmozdulásáért a magyar sportújságírók szavazatai alapján ő nyerte el az Év gólja címet a 2017-es Év sportolója gálán.

Malária, genki csábítás és jogi vita

Paintsil az eddigi egyetlen ferencvárosi idényében nem csak a pályán nyújtott teljesítményével  hívta fel magára a figyelmet, 2018 januárjában ugyanis sokáig nem tért vissza a tavaszi idényre készülő klubjához, miután elterjedt, hogy maláriás. Idővel már inkább az tűnt valószínűnek, hogy leendő klubja, a belga Genk vette fel vele a kapcsolatot, a Ferencváros is bekeményített, végül Paintsil visszament Budapestre, és játszott még néhány meccset a Fradiban. Végül 2018 nyarán valóban a belga Genkhez igazolt, távozása után viszont az FTC eljárást indított volt játékosa ellen, aki a feltételezések szerint hazudott az életkoráról.

 

Irány az MLS!

Paintsil most nemcsak klubot, hanem kontinenst is vált, Los Angelesben folytatja. Amint azt a Jenkifoci nyomán a Sportal is megírta, Paintsil játékjogáért megközelítőleg 9 millió dollárt fizetett a kaliforniai együttes, több mint 2 hónapos folyamatos tárgyalás után sikerült nyélbe ütni az üzletet. A korábbi FTC-csatár 2027-ig írt alá, ráadásul kiemelt fizetésű játékosként érkezik meg az Egyesült Államokba, ami azt jelenti, hogy a fizetési sapka nem vonatkozik rá, így akár a dupláját is keresheti, mint Belgiumban.

Tavaly találkozott újra a Ferencvárossal

A kilencszeres ghánai válogatott Paintsil egy kölcsönben töltött idényt leszámítva 2018-tól mostanáig volt a Genk labdarúgója. A belgáknál 168 mérkőzésen szerepelt, ezeken összesen 40 gólt szerzett, 2019-ben belga bajnok, 2020-ban pedig Belga Szuperkupa-győztes lett. Az évek során többször pályára léphetett a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, a mostani idényben az Európa-konferencialigában is megmutathatta magát, kétszer is szerepelt a Ferencváros ellen az F csoportban, ahol a Genk a Ferencváros mögé szorulva harmadikként zárt, így kiesett.

Borítókép: Paintsil a jövőben az LA Galaxy mezét viselheti majd (Fotó forrása: facebook.com/jenkifoci)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.