Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A Fradi nagy téli igazolása kimaradt az Olympiakosz elleni Ekl-keretből

A Fradi futballcsapatának legdrágább téli igazolása, az örmény válogatott Edgar Szevikjan – aki a Transfermarkt adatai szerint 1,2 millió euróért érkezhetett – nem került be a csapat keretébe az Európa Konferencia Liga (Ekl) tavaszi szezonjára. A Fradi ellenfele az egyenes kieséses szakasz első fordulójában a görög Olympiakosz lesz.

2024. 02. 02. 18:34
STANKOVIC, Dejan
Budapest, 2023. november 8. Dejan Stankovic vezetõedzõ (középen) a Ferencváros labdarúgócsapatának edzésén az FTC-MVM Sportközpontban 2023. november 8-án. Az FTC a következõ napon a belga KRC Genk csapatát fogadja a Konferencia-liga csoportkörének negyedik fordulójában. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos honlapján ismertette a Fradi, hogy mely labdarúgókkal folytatja szereplését a nemzetközi porondon. A szabályok szerint az őszi csapathoz képest három új játékos nevezhető az Ekl tavaszi szezonjára, és ennek lett az áldozata Edgar Szevikjan.

Edgar Szevikjan Ferencváros
Edgar Szevikjan csak a magyar mezőnyben bizonyíthat az első ferencvárosi szezonjában (Fotó: fradi.hu)

Pedig a hasonmásának tartott örmény középpályás, aki az orosz Nyizsnyij Novgorodtól érkezett, a Transfermarkt szerint a Fradi legdrágább téli igazolása volt. Az oldal adatai alapján a magyar bajnok 1,2 millió eurót fizethetett érte, míg a másik két téli igazolás, a Metztől megszerzett védekező középpályás, Habib Maiga 400 ezerbe, a Fehérvártól elcsábított csatár, Kenan Kodro 600 ezerbe kerülhetett. Utóbbi kettő bekerült az Ekl-keretbe.

A harmadik játékos, akit Dejan Sztankovics vezetőedző újonnan jelölt a csapatba, az amerikai jobbhátvéd, Henry Wingo, aki az ősszel kimaradt.

Hajnal Tamás: Talán nem is igazságos

– Az UEFA szabályainak megfelelően három helyen tudunk változtatni a kereten az Európa Konferencia Ligában, ami mindig nehéz helyzetbe hoz minket – idézi az FTC hivatalos honlapja Hajnal Tamás sportigazgatót. – Ilyenkor nagyon nehéz döntéseket kell meghozni, ami sokszor talán nem is igazságos. Minden szempontot figyelembe véve főleg védő pozícióban sok kérdőjel van jelen pillanatban, hogy ezek a játékosok mikor lesznek újra százszázalékos állapotban. Henry Wingo mindenképpen bekerült, illetve Habib Maiga és Kenan Kodro is. Ők lesznek a három új, valamint kikerült Anderson Esiti, Owusu Kwabena és Adama Traoré, utóbbi a sérülése miatt hosszabb távon nem áll rendelkezésünkre, illetve a távozása után Sigér Dávid is lekerült a listáról.

A Ferencváros február 15-én 18.45 órától játssza az Olympiakosz elleni párharc első, idegenbeli mérkőzését, majd a hazai visszavágóra egy héttel később, február 22-én 21 órától kerül sor.

A Fradi kerete az Ekl tavaszi szezonjára:

Kapusok: Varga Ádám
Védők: Ismail Aaneba, Myenty Abena, Ibrahim Cissé, Eldar Civic, Samy Mmaee, Pászka Lóránd, Cristian Ramírez, Henry Wingo
Középpályások: Mohammed Abu Fani, Mohamed Ali Ben Romdan, Muhamed Besic, Habib Maiga, Cebrail Makreckis, Kristoffer Zachariassen
Támadók: Marquinhos, Kenan Kodro, Lisztes Krisztián, Alekszandar Pesics, Varga Barnabás

Borítókép: Dejan Sztankovics vezetőedző kijelölte a Fradi nemzetközi keretét (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.