Hatalmas lesz a tét szombaton a Ferencváros női kézilabdacsapata számára

Kezdetét veszi az igazi BL-tavasz a kézilabda Bajnokok Ligájában, és a kérdés az, hogy mely négy csapat jut be a legjobb nyolc közé a csoportkör első és második helyezettjei mellé. A női BL-ben a Győri Audi ETO KC megnyerte a csoportját, így már biztosan ott van, és a férfiaknál is lesz magyar csapat a negyeddöntőben, mivel a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged egymás ellen meccsel. A két férficsapat mellett a nőknél az FTC-Rail Cargo Hungaria és a DVSC Schaeffler együtteseinek is szoríthatunk a nyolcaddöntőben, a két gárdának már a hét végén.

Forrás: Sport TV2024. 03. 14. 13:52
BÖLK, EMILY; ELSBERG MOLLER, Michala
Érd, 2024. január 13. Emily Bölk, az FTC-Rail Cargo Hungaria (j) és Michala Elsberg Moller, a Team Esbjerg játékosa a nõi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkõzésen az Érd Arénában 2024. január 13-án. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyolcaddöntőt a hölgyek kezdik el előbb. Mivel már az is történelminek számított, hogy három magyar induló van a női BL-ben, az újabb lépcsőfok, hogy mindhárman tovább is jutottak a csoportból. A Fradi az előző kiírásban történelmi győzelmet aratott Franciaországban (a Metz ellen), és azzal be is jutott a négyes döntőbe, ahol az ezüstérmet szerezte meg. Ezúttal nem a Metz, hanem a Brest lesz az ellenfele a hétvégén Magyar Kupát nyerő zöld-fehéreknek, de tehát újabb francia küldetés vár rájuk. A DVSC Schaefflert a címvédő Vipers Kristiansand ellen láthatjuk. Nem a Loki a párharc esélyese, de talán épp ez segít abban, hogy teher nélkül vágjon neki a mérkőzéseknek a csapat.

A mérkőzések időpontja:

FTC-Rail Cargo Hungaria–Brest: március 16., szombat 16.00 (tv: Sport1, kommentátor: Méhes Gábor)

DVSC Schaeffler–Vipers Kristiansand: március 17., vasárnap 14.00 (tv: Sport1, kommentátor: Bartha Zoltán)

visszavágók:

Vipers Kristiansand–DVSC Schaeffler: március 23., szombat 18.00 (tv: Sport1, kommentátor: Méhes Gábor)

Brest–FTC-Rail Cargo Hungaria: március 24., vasárnap 18.00 (tv: Sport1, kommentátor: Bartha Zoltán)

A Győr már negyeddöntős

A Győri Audi ETO KC edzőt váltott a Magyar Kupa döntőben elszenvedett FTC elleni veresége után, így már nem Ulrik Kirkely készíti majd fel a csapatot az április 27–28-án és május 4–5-én megrendezésre kerülő BL-negyeddöntőre. Érdekesség, hogy van esély egy újabb magyar párharcra, hiszen a DVSC Schaeffler–Vipers Kristiansand párharcból érkezik az ellenfél. Ha az FTC-nek összejön a továbbjutás, a Team Esbjerggel találkoznak a zöld-fehérek.

Ismét magyar El Clásicót rendeznek

Kérdés nem fér hozzá, hogy a kézilabdasport talán legnagyobb rangadóit a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged csapatai vívják. Ha ők találkoznak, garantált a telt ház, az óriási hangulat és a pályán zajló csúcsminőségű kézilabda. Ebből kapunk két meccset 2024-ben a legnagyobb színpadon, a kézilabda Bajnokok Ligájában, hiszen a BL nyolcaddöntőjében egymás ellen játszik a két magyar sztárcsapat. 2023 után másodszor alakult úgy a csoportkör, hogy ebben a fázisban mérkőznek meg a felek, mivel a Veszprém harmadik, a Szeged pedig hatodik lett a csoportjában. Ebből következik, hogy a párharc első meccsét Szegeden rendezik majd, de már mindkét mérkőzés időpontja hivatalos.

OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém: március 28., csütörtök 18.45 (tv: Sport1, kommentátor: Méhes Gábor)

visszavágó:

Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged: április 4., csütörtök 18.45(tv: Sport1, kommentátor: Bartha Zoltán)

A párharc győztesére az Aalborg vár.

Garantált tehát a magyar szereplés a negyeddöntőben, és az is biztos, hogy a győztesre az Aalborg vár majd, hogy megmérkőzzenek a FINAL4-ba jutásért április 24–25-én és május 1–2-án.

 

A Mosonmagyaróvár a FINAL4-ért játszik

A Bajnokok Ligájával ellentétben az Európa-liga már a negyeddöntőnél tart, és a Motherson Mosonmagyaróvár esélyes a május 11–12-én Grazban megrendezésre kerülő FINAL4-ba jutásra. Ehhez a Gloria Bistrita ellen kell nyernie Tóth Eszteréknek.

Motherson Mosonmagyaróvár–Gloria Bistrita: március 16., szombat 20.00 (tv: Sport1, kommentátor: Bartha Zoltán)

visszavágó:

Gloria Bistrita–Motherson Mosonmagyaróvár: március 23., szombat 14.00, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

 

Borítókép: Emily Bölk (jobbra, az FTC-Rail Cargo Hungaria és Michala Elsberg Moller, a Team Esbjerg játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg mérkőzésen az Érd Arénában 2024. január 13-án (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.