Szombaton visszaelőzheti a Fradit a Paks, igaz, nem lesz könnyű dolga

Szombaton és vasárnap rendezik meg a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulóját. A heteken át listavezető, ám éllovas pozícióját a múlt héten elveszítő Paks a Diósgyőr vendégeként győzve átmenetileg újra megelőzheti a Ferencvárost, amely csak március 17-én lép pályára.

2024. 03. 16. 5:55
BÖDE Dániel
Budapest, 2024. március 3. A Paks játékosainak gólöröme, jobbról a harmadik a gólszerzõ Böde Dániel az OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott MTK Budapest - Paksi FC labdarúgó-mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2024. március 3-án. A paksi csapat 2-0-ra nyert. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiesőjelöltek mérkőzései foglalják keretbe a fordulót, amelynek első meccsén az egyre reménytelenebb helyzetben lévő Mezőkövesd Újpestre, zárásaként pedig a nem sokkal jobban álló Kisvárda az MTK Budapest együtteséhez látogat. A listavezető Fradi a Groupama Arénában fogadja a Puskás Akadémiát.

VARGA Barnabás
A legutóbb a Fehérvárt legyőző Ferencváros újra az élen áll. Képünkön Varga Barnabás és a bosnyák Eldar Civic öröme. Fotó: Hegedüs Róbert

Eddig sikerrel menekül az Újpest

Alig néhány hete még minden borúsabbnak tűnt Újpesten. Miután a lila-fehérek február 25-én 5-0-ra kikaptak a Ferencvárostól, majd pár nappal később kiestek a Mol Magyar Kupából is, úgy tűnt, nagyon mélyen van a gárda, amelynek ráadásként a vezetőedzőjét, Mészöly Gézát is eltiltották. Amikor a következő, 23. játéknapon nyert a Mezőkövesd és a Kisvárda is, az Újpest már csak négypontnyira volt a kieső, 11. helyen álló Kisvárdától, ráadásul nem sok jóval kecsegtetett, hogy a játéknap végén a Fehérvárt fogadta a csapat. Csakhogy az előzetes esélyekre fittyet hányva a Fehérvár ellen nyerő pályára állt az Újpest, amely akkor, majd a múlt héten, a Puskás Akadémia vendégeként is 2-0-ra nyert, így leszakítva az üldözőket. Felcsúton már Mészöly Géza is ott lehetett a kispadnál, miután a hazai szövetség mérsékelte a büntetését.

Március 2-án tehát még csak öt volt, most viszont már 11 pont a különbség az Újpest és a Mezőkövesd között. Ha az utóbbi két hétben látottak érvényesülnek, a budapestiek tovább mélyítik a Mezőkövesd válságát.

 

Gól kell az előrelépéshez 

Szombaton még további két mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban, a három hete veretlen Diósgyőr a Paksot, a Kecskemét pedig a Fehérvárt fogadja. A Ferencvárossal versengő Paks legutóbb a hajrában mentette döntetlenre a meccsét a Debrecen ellen, ám ezzel is elveszítette az elsőséget, mivel a címvédő nyert Székesfehérváron, így előzött. A Diósgyőr teljesítménye vendéglátóként ingadozó, ennek ellenére egyetlen ellenfél sem mehet biztosra a DVTK Arénában. A paksiak hátránya továbbra is csak egy pont, így adott esetben akár előzhetnek is, de ne feledjük, a bajnokcsapatra még vár majd egy korábbról elhalasztott meccs is. 

Szintén érdekesnek ígérkezik a Fehérvár kecskeméti vendégjátéka. A Vidi, bár továbbra is harmadik, az előző három meccsén nem szerzett gólt, így pedig pontot sem. Ha ezúttal sem teszi, és nyer a Kecskemét, azzal még a tavalyi ezüstérmes KTE is bejelentkezhet a dobogóért, egyúttal a nemzetközi kupaindulásért zajló versenybe.

 

Volna miért törleszteni

A 2019 óta öt bajnoki címet nyert Ferencvárosra hazai mérkőzés vár vasárnap, mégsem számíthatnak könnyed délutánra a bajnokcsapat szurkolói, mivel a Puskás Akadémia vendégszerepel a Groupama Arénában. A Puskás az előző két egymás elleni, Üllői úti bajnoki mérkőzésen nyert, a 2023/2024-es idényben pedig az augusztusi siker mellett novemberben, Felcsúton játszott döntetlent a Fradival. 

Ugyanakkor Dejan Sztankovics vezetőedző együttese mellett szól a pillanatnyi forma: a Ferencváros a legutóbbi hét NB I-es összecsapását kivétel nélkül megnyerte, közben negyeddöntőbe jutott a Mol Magyar Kupában is. A felcsútiak ezzel szemben hullámzó teljesítményt nyújtanak a téli szünet óta, két vereség után két győzelem következett, ám a legutóbbi három fordulóban csak egy pontot szereztek. 

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának programja
Szombat
13.00    Újpest–Mezőkövesd (tv: M4 Sport)
15.30    Diósgyőr–Paks (tv: M4 Sport)
17.45    Kecskemét–Fehérvár (tv: M4 Sport)


Vasárnap
12.30    Debrecen–Zalaegerszeg (tv: M4 Sport)
14.45    Ferencváros–Puskás Akadémia (tv: M4 Sport)
17.30    MTK Budapest–Kisvárda (tv: M4 Sport)

A bajnokság állása: 
 1. Ferencváros    23    51 pont
 2. Paks        24    50
 3. Fehérvár    24    39
 4. Puskás Akadémia    24    35
 5. Kecskemét    24    33
 6. Debrecen    24    33
 7. Diósgyőr    23    32
 8. MTK Budapest    24    32
 9. Újpest        24     30
10. Zalaegerszeg     24    29
11. Kisvárda    24    20
12. Mezőkövesd    24    19
A korábban elhalasztott Ferencváros–Diósgyőr mérkőzést április 10-én játsszák.

Borítókép: A Diósgyőr vendégeként is gólokra lesz szüksége a Paksnak, ha előzni szeretne (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.