Hiányzik Kodro a Fehérvárból? A csapat edzője válaszolt

A Fehérvár FC legutóbbi három bajnoki mérkőzésének mérlege nulla pont, 0-8-as gólkülönbség. Ez kétségtelenül nem néz ki jól, ám talán nem kilátástalan a helyzet – a vezetőedző, Bartosz Grzelak hisz benne, hogy hamarosan jóra fordul a fehérváriak sorsa.

2024. 03. 11. 6:44
GRZELAK, Bartosz
Székesfehérvár, 2024. március 10. Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Fehérvár FC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a Sóstói Stadionban 2024. március 10-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, a Ferencváros vasárnap vendégként 2-0-ra legyőzte a Fehérvár FC-t az OTP Bank Liga 24. fordulójában. Ez volt a fehérváriak harmadik veresége egymás után, ráadásul harmadszor is rúgott gól nélkül zártak.

 

Kimaradtak a helyzetek

A fentebb rögzített száraz tényen túl azért volna néhány dolog, amit nem árt megjegyezni a Vidi negatív szériájával kapcsolatban. A Fehérvár február 24-én úgy kapott ki 4-0-ra a DVTK-tól, hogy már a 18. percben emberhátrányba került, a 23. játéknapon pedig azok után szenvedett 2-0-s vereséget Újpesten, hogy megvoltak a lehetőségei, sőt érvénytelen gólig is eljutott. Ezt követően jött a Fradi elleni „nullázás” –  lehetőségek itt is adódtak még 0-0-s, majd már vesztett állásnál is.

 

„Biztos vagyok benne, hogy megfordul majd ez a széria”

Ha a jelenleg 39 ponttal a dobogó harmadik, azaz még nemzetközi kupaindulást jelentő helyén álló Fehérvár házi góllövőlistáját nézzük, látható, hogy azt még mindig Kenan Kodro vezeti 11 találattal. A csatár a téli átigazolási időszakban távozott a Ferencvároshoz, vasárnap a kispadról nézte végig a rangadót. Vajon ő hiányzik a fehérvári támadószekcióból, esetleg más a probléma? – kérdeztük az együttes vezetőedzőjét a zöld-fehérek elleni mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

– Természetesen nem jó érzés, hogy három mérkőzésen nem tudtunk gólt szerezni, még akkor is, ha a diósgyőri mérkőzés kicsit más ebből a szempontból, mert ott nagyrészt emberhátrányban voltunk. Az Újpest elleni meccs után is elmondtam, jobban aggódnék, ha úgy nem szereznénk gólt, hogy mellette nem lennének helyzeteink, de Újpesten volt jó pár nagy gólhelyzetünk. Ma is volt három gólszerzési lehetőségünk a második gól előtt nem sokkal. Ha ezek nem lettek volna, jobban aggódnék a gólképtelenségünk miatt. Hinnünk kell magunkban, hogy ez megváltozik – kezdte lapunknak adott válaszát a Fehérvár vezetőedzője, Bartosz Grzelak. – Kodro távozott, de ilyen a futball. A játékos csapatot váltott, ez mindig benne van, meg kell oldanunk, és biztos vagyok benne, hogy megfordul majd ez a széria, és tudunk gólokat szerezni.

DIBUSZ Dénes
A Fradi kapuját védő Dibusz Dénesnek is volt néhány fontos védése a Fehérvár ellen. Fotó: Hegedüs Róbert

 

Folytatás szombaton

A Fehérvár legközelebb március 16-án, szombaton 17.45-től lép pályára az élvonalbeli bajnokságban, akkor a Kecskemét vendége lesz Bartosz Grezlak együttese. A kecskemétiek nyertek a 24. fordulóban, jelenleg hatpontnyi lemaradással követik a Fehérvárt.

 

Borítókép: Bartosz Grzelak (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.