Második gyermeke születésénél is szeretne ott lenni a válogatott labdarúgó

Februári átigazolása óta vasárnap játszott először volt csapata, a Ferencváros ellen Sigér Dávid, aki a futballpályán kívül is izgalmas napokat él meg, felesége ugyanis hamarosan életet ad a család második gyermekének. A középpályás lapunknak elmondta, mindenképpen szeretne ott lenni, amikor megszületik a fia.

2024. 03. 12. 5:05
null
Fotó: TOTH ELLA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különleges mérkőzésen van túl Sigér Dávid. A 14-szeres magyar válogatott futballista vasárnap új együttese, a Fehérvár FC színeiben 88 percet töltött a pályán a bajnoki címvédő Ferencváros ellen, amely 2018 nyarától egészen 2024 februárjáig a csapata volt. Sigér Dávid zöld-fehér színekben nyert öt bajnoki címet, valamint egy Magyar Kupát, emellett részese volt három nemzetközi csoportkörös, például a 2020-as Bajnokok Ligája főtáblás szereplésnek is, vagyis rengeteg élmény köti a Fradihoz. Ezt nem felejtették el a szurkolók sem, akik a vasárnap lejátszott mérkőzés előtt, amikor a hazai kezdőcsapatot olvasták be – egyedüli fehérvári labdarúgóként – megtapsolták korábbi kedvencüket.

Először játszott a Fehérvár játékosaként a Fradi ellen Sigér Dávid (Fotó: Székelyhidi Balázs)

A pozitív kommunikáció fontossága

– Köszönöm szépen, jólesett – jegyezte meg a lapunknak nyilatkozó középpályás a 2-0-s vendégsikerrel végződött találkozó után. – Azt nem mondanám, hogy kavarogtak bennem az érzelmek, de természetesen gondoltam rá a meccs előtt meg az azt megelőző napokban is, hogy a vasárnapi lesz az első olyan alkalom hosszú évek után, hogy a Fradi ellen játszhatok. Ahogy közeledtünk a bajnokihoz, sikerült helyre tennem ezeket a gondolatokat, tudtam, csak arra kell fókuszálnom, ami a pályán zajlik, és hogy mit tudok tenni a saját csapatomért. Amint elhangzott a kezdő sípszó, sikerült kizárnom a külső dolgokat, és csak a feladatomra tudtam koncentrálni.

A középpályás mindent megtett a sikerért, a rá jellemző módon folyamatosan biztatta, instruálta csapattársait a gyepen, ám ezúttal nem tudott segíteni – a Fehérvár sorozatban harmadszor is kikapott az élvonalbeli bajnokságban.

– Azt gondolom, ha ez őszintén jön belőled, és ezzel többet tudsz adni a társaidnak egy-egy mérkőzésen, akkor ezt meg kell tenni. Olyan típusú játékos vagyok, akinek jólesik a pályán, ha ezt mástól kapja, remélem, hogy ezt ugyanúgy befogadják a többiek is. Függetlenül attól, hogy az eredmény visszaigazol-e minket, szerintem ennek a pozitív kommunikációnak meg kell maradnia a csapaton belül. Ahogy a jó sorozatok véget érnek, úgy a jelenlegi rossz is le fog zárulni, és akkor majd nem lesz mindegy, hogy pozitívak tudtunk-e maradni egy ilyen rosszabb időszakban is – mondta ezzel kapcsolatban a 33 éves Sigér, aki átigazolása óta ötször lépett pályára a Fehérvár mezében.
 

Állandó készenlétben

Sigér Dávid ezekben a napokban a futballpályán kívül is izgalmas napokat él meg, felesége ugyanis a várandósság utolsó szakaszába ért, hamarosan életet ad a család második gyermekének.

– Amikor elhagyom az öltözőt vagy hazamegyek, mindig a fejemben van, hogy most már bármelyik nap bővülhet a család, de alapvetően tudok a focira koncentrálni – árulta el kérdésünkre válaszolva Sigér Dávid. – A múlt héten már volt valaki, aki azonnal tudott volna segíteni vagy értesíteni, ha indulnom kell, mert szeretnék ott lenni a második kisfiam születésénél is. Ezekben a napokban már állandó készenlétben vagyunk. Persze az edzések közben nem jut minden pillanatban eszembe, hogy vajon mikor hívnak, de ha szólnak, gyorsan átállítom a fejem, és már indulok is.

A Fehérvár legközelebb március 16-án, szombaton a Kecskemét vendégeként lép pályára az NB I-ben. Nem kizárt, hogy a következő mérkőzésén Sigér Dávid már kétszeres apaként játszhat.

Borítókép: Sigér Dávid állandó készenlétben vár, de nem esik nehezére a focira koncentrálni (Forrás: facebook.com/fehervarfc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.