Magyar Kupa: az év öngólja ellenére elődöntős a másodosztályú Nyíregyháza

A Kisvárda, a Paks és a Ferencváros mellé egy másodosztályú csapat jutott be a legjobb négy közé a labdarúgó Magyar Kupában, miután a Nyíregyháza hazai pályán, helyesebben Balmazújvárosban 2-1-re legyőzte a Kecskemétet. Tímár Krisztián csapatát nem vetette vissza az év öngólja, 1-0-s hátrányból fordította meg a találkozót. A Nyíregyháza fennállása során először van ott a legjobb négy között a Magyar Kupában.

2024. 04. 04. 22:38
Nyíregyháza, Magyar Kupa
Zsótér szomorkodik, a nyíregyháziak ünnepelnek Fotó: Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 42. percben rendkívül peches góllal került hátrányba a Nyíregyháza. Májer beadását a menteni igyekvő Sigér Ákos (Sigér Dávid öccse) olyan szerencsétlenül csúsztatta meg, hogy a labda védhetetlenül vágódott a hazaiak kapuja. Gyorsan felállt az öngól okozta sokkból a Nyíregyháza és Gengeliczki révén még az első félidőben egyenlített. Íme, az öngól, majd az egyenlítés:

A 69. percben Kovácsréti indításából Novák Csanád lépett ki, kicselezte Varga kapust és a hálóba passzolt (2-1). A Kecskemét nem tudott válaszolni, így a Nyíregyháza 2-1-re megnyerte a mérkőzést és bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

 

Az elődöntő sorsolását a Kisvárda, a Paks, a Ferencváros és fennállása során először a Nyíregyháza várja. Természetesen az lenne a rangadó, ha a Fradi és a Paks találkozna, de az lenn az igazi, ha az NB I két listavezetője a döntőt játszaná a Puskás Arénában. Persze az NB I-től valószínűleg búcsúzó Kisvárda is szeretne a kupával vigasztalódni, a Nyíregyháza pedig bravúrt érhetne el, ha a döntőbe jutna.

.

Magyar Kupa, negyeddöntő

Kedd
Kisvárda–MTK 3-2

Szerda 
Vasas (NB II)–Paks 2-5 – hosszabbítás után
Diósgyőr–Ferencváros 0-2

Csütörtök
Nyíregyháza (NB II)–Kecskemét 2-1

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.