Marco Rossi fontos játékosát még az Eb előtt kiteheti a jelenlegi klubja

Angliában egyáltalán nincsenek elájulva a magyar válogatott Callum Styles teljesítményétől a másodosztályú Sunderland színeiben. Egy szaklap most arról ír, hogy nagy hiba lenne a Marco Rossi által kedvelt középpályás végleges megvásárlása az idény végén. Styles így még az Eb előtt nehéz helyzetbe kerülhet.

2024. 04. 12. 16:40
STYLES, Callum; BERISHA, Valon
Callum Styles (j) és a koszovói Valon Berisha a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnt, hogy Callum Styles végre megtalálta a helyét Angliában, hiszen a téli átigazolási időszakban a harmadosztályú Barnsley-tól a patinás Sunderlandhez került az idény végéig kölcsönbe, így már az angol másodosztályban futballozhat.

KLEINHEISLER László; STYLES, Callum; RRAHMANI, Amir
Callum Styles a magyar válogatott legutóbbi, Koszovó elleni meccsén. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Csakhogy az utóbbi időben több kemény kritikát is kapott a teljesítménye miatt, most az angol futball-ligákkal foglalkozó footballleagueworld.co.uk közölt elemzést a teljesítményéről, amelyben a szerkesztők nem javasolják a Sunderlandnek, hogy éljen az opciós jogával Styles végleges megvásárlására vonatkozóan a nyáron.

„Styles eddig nyolcszor lépett pályára, ebből hatszor kezdőként, de a mérkőzései nem voltak meggyőzőek, pedig a Swansea City elleni debütálásán még meglehetősen jól teljesített. Eddig szélsőként, szélsőhátvédként és védekező középpályásként is kipróbálták, de kevés sikerrel – írja a cikk.

Angliai ítélet: hiába olcsó, ha nem játszik jól

Azt is megjegyzik, hogy a Sunderland valószínűleg olcsón megvehetné a hússzoros magyar válogatott játékost, aki 2022-ben mutatkozott be a nemzeti csapatban hívására, s azóta hacsak nem volt sérült, mindig élt az irányába a kapitány bizalma. Styles azért lehet most olcsó, mert a harmadosztályban szereplő Barnsley-val kötött szerződése már csak egy évig érvényes, így most tudnák utoljára pénzre váltani a játékjogát. Ennek ellenére sem javasolják a leigazolását.

„A jelenlegi formája alapján nincs ok arra, hogy véglegesen szerződtessék, hacsak nem nyújt közel tökéletes teljesítményt az utolsó négy mérkőzésen. A hússzoros válogatott játékos végleges nyári átigazolása rossz üzlet lenne” – jelenti ki a cikk.

Ha a Championshipben a 13. helyen álló Sunderland valóban lemond Stylesról, akkor Marco Rossi egyik fontos játékosa az Eb előtt rossz élményt szerezne. Más kérdés, hogy az Eb-n annál motiváltabb lehetne, hogy eladja magát, mert a harmadosztályú Barnsley-hoz valószínűleg nem akarna visszatérni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.