Ronaldo mit művelt?! Hat gól két meccsen 72 óra leforgása alatt! + videó

Cristiano Ronaldo számára március 26-án rosszul sült el a válogatottbeli szereplés, múlt kedden Portugália felkészülési mérkőzésen idegenben 2-0-ra kikapott a szlovénektől, és az ötszörös aranylabdás ingerülten hagyta el a pályát Ljubljanában. A 39 éves klasszis azonban a szaúdi bajnokságban azóta két nem akármilyen meccsen van túl: szombaton és tegnap is három gólt szerzett.

2024. 04. 03. 12:16
Ronaldo és csapattársai remek hangulatban
Ronaldo és csapattársai remek hangulatban Forrás: X/ALNassr FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaúdi bajnokságban az al-Nasszr múlt szombaton hazai pályán 5-1-re nyert az al-Taj ellen, a csapat harmadik, negyedik és ötödik gólját pedig szerezte. Az al-Nasszr tegnap az Abha vendége volt, és ezen a találkozón 8-0-ra győzött. Ronaldo ezúttal is háromszor talált be, most az első, a második és a negyedik találat volt az övé,  kétszer szabadrúgásból volt eredményes, majd ezután még adott egy gólpasszt is. De előtte, az al-Nasszr harmadik góljánál is kapott tőle egy gólpasszt – és mindez az első félidőben (5-0) történt! Az ötszörös aranylabdás a második játékrészben már nem is lépett pályára, megérdemelte a pihenőt.

Ronaldo
Cristiano Ronaldo megállíthatatlan Forrás: X/ALNassr FC

S igaz, hogy a 18 csapatos bajnokságban az al-Taj a 16., az Abha pedig a 17. helyen áll, a hat gól az mégiscsak hat gól. Ronaldo kedden pályafutása 65. mesterhármasát jegyezte; érdekesség, hogy harmincötöt harmincéves kora után szerzett.

Ronaldo az al-Taj ellen:

Ronaldo keddi három gólja:

Ronaldo  mérlege: 24 meccsen 29 gól

Ronaldo az idei bajnokságban 24 meccsen 29 gólt szerzett, toronymagasan vezeti a góllövőlistát a 22 találatnál járó szerb Alekszandr Mitrovics (al-Hilal) előtt. A bajnokságban viszont az al-Hilal vezet, 26 forduló alatt 74 pontot gyűjtött, a második al-Nasszr csak 62-t – Ronaldóéknak van négy vereségük is.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.