Guardiola tanácsa nem vált be a Barcánál, mégis megtalálhatták Xavi utódját

A Barcelona futballcsapatánál továbbra is azt szeretnék, ha az idény befejeztével is Xavi maradna a Barcelona vezetőedzője. Ha mégsem valósulna meg a terv, jöhetnek a képbe mások, de Pep Guardiola jelöltje nem.

2024. 04. 15. 11:54
Xavi maradásában bíznak a Barcelona csapatánál
Xavi maradásában bíznak a Barcelona csapatánál Fotó: EPA/Quique Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barcelonában még mindig abban reménykednek, hogy sikerül Xavit meggyőzni a folytatásról. Mint ismert, a katalán vezetőedző január végén jelentette be, hogy a rá nehezedő médianyomás miatt az idény végén elköszön a csapattól. Azóta erőre kapott az addig botladozó Barca, sorra nyeri a meccseit, de Xavi bizonygatta, hogy a jó eredmények ellenére sem marad. Viszont a spanyol sajtó pedzegette, hogy bizonyos feltételek mellett elképzelhető, hogy a tréner meggondolja magát.

Roberto de Zerbi nem néz új állás után
Roberto de Zerbi nem néz új állás után. Fotó: EPA/Fabio Frustaci

A katalán klubnál tehát minden erejükkel azon vannak, hogy meggyőzzék őt, egyelőre kivárnak, közben persze körbenéztek a piacon, ha mégsem sikerülne megvalósítani a tervüket. A Barcelona egykori vezetőedzője, Pep Guardiola nagyra tartja Roberto de Zerbit, ezért őt javasolta a posztra. A gránátvörös-kékek ennek hatására fel is vették a kapcsolatot az olasz szakemberrel, de várhatóan nem ő lesz Xavi utódja. A Brighton vezetőedzője ugyanis a Premier League-ben képzeli el a jövőjét, arról nem is beszélve, hogy 2026 nyaráig szerződés köti az angol klubhoz, a Barcelona pedig nem szívesen fizetné ki a kivásárlási árat, nagyjából 14 millió eurót. Bár De Zerbinek nem a Barca lett volna az egyetlen kérője, a Liverpoollal és a Bayern Münchennel is összeboronálták, könnyen megeshet, hogy egyik klubtól sem kap ajánlatot.

A Barcelona pedig spanyol sajtóértesülések szerint házon belül oldhatja meg Xavi pótlását, amennyiben az edző valóban távozik. A spanyol harmadosztályban szereplő Barcelona Atletic trénere, Rafa Marquéz jelenleg a klub fő jelöltje. Marquéz játékosként hét évet töltött el a sztárcsapatnál, a Barca Atletic irányítását pedig 2022 nyarán vette át. Jelenleg a tabella második helyén áll a gárdája, hat ponttal lemaradva az éllovas Deportivótól. 

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.