Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Az idényben hatodik alkalommal is legyőzte a Szegedet a Veszprém, ezzel vezet a bajnoki döntőben

A Telekom Veszprém pénteken hazai pályán, a Veszprém Arénában 35-28-ra verte meg az OTP Bank-Pick Szeged együttesét, ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél második győzelméig tartó bajnoki döntőben.

2024. 05. 24. 21:37
LIGETVÁRI Patrik
Ligetvári Patrik, a Veszprém és Imanol Garciandia, a Szeged játékosa a döntő első meccsén. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veszprém nyerte meg az alapszakaszt, így otthon kezdhette meg az egyik fél második sikeréig tartó bajnoki finálét. Az előzmények hazai sikert vetítettek előre, az idény korábbi egymás elleni mérkőzéseit ugyanis kivétel nélkül a bakonyiak nyerték meg.

A végén megrázta magát a vendéglátó

A mérkőzést kezdő veszprémiek első próbálkozását védte a Szeged kapusa, a norvég Emil Kheri Imsgard, ám az ellentámadásból a szegediek sem tudták bevenni az ellenfél kapuját. A következő hazai támadás sem járt eredménnyel, ezek után pedig hetest dobhatott a Szeged, ám Mario Sostaric a lécre lőtt. Ezek után 2 perc 45 másodpercnél Omar Yahia átlövésgóljával került előnybe a házigazda.

A folytatásban megszerezte első góljait a Szeged is, ám a hazai kaput védő Rodrigo Corrales remeklésének is köszönhetően a 7. perc kezdetén, 5-2-nél már hárommal elment a Veszprém. Ekkor egy támadásnál Ligetvári Patrikkal ütközött a Szeged szezon végén távozó játékosa, Dean Bombac, aki a mentők támogatásával hagyta el a küzdőteret. Ápolása miatt percekig állt a játék. Miután újraindult, a Veszprém újabb találattal négyre, majd hamarosan ötre növelte a különbséget, 7-2-nél a vendégek vezetőedzője, Kárpáti Krisztián időt kért.

BÁNHIDI Bence; REMILI, Nedim
Nedim Remili és küzdelme. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A folytatás eleinte nem hozta el a szegedi részről remélt feltámadást, ez pedig nagyban Corrales-kapus érdeme volt – extázisban védett a spanyol. A 15. perc után valami megváltozott: folyamatosan faragta ötgólos hátrányát a Szeged, amely Mario Sostaric találatának köszönhetően öt perccel a lefújás előtt 14-13-ra felzárkózott. Izgalmasnak ígérkezett a játékrész hajrája, senki nem gondolta volna, hogy innentől csak a Veszprém tud a kapuba találni, pedig így lett – egy ötös szériának köszönhetően 19-13-as Veszprém-vezetésnél mehettek szünetre a csapatok. A veszprémiek a lehetőségeik 76 százalékát értékesítették, szegedi oldalon csak 57 százalékban sikerült ez.

 

Nem volt esély a felzárkózásra

A térfélcsere után alig telt el két és fél perc, máris időt kért a Szeged. Folytatódott a Corrales-parádé is, a spanyol az első öt percben ötször védett. A 40. minutumban már 25-16 állt az eredményjelzőn, vagyis elmondható, hogy minden az idény korábbi rangadóin látott forgatókönyv szerint zajlott. Közte tíz először a 45. perc kezdetén volt, akkor már 28-18-ra ment a Veszprém, tombolt a csarnok, nem is lehetett kérdés, hogy melyik együttes kerül előnybe a bajnoki címért folytatott küzdelemben. A vége 35-28 lett – ez az eredmény némi gyógyírt jelenthet a BL-negyeddöntős kiesés után még a klubvezetés és az edzőpáros ellen tüntető veszprémi szurkolótábornak. Érdekesség: a Veszprém 50, a Szeged 51 kapuralövéssel próbálkozott pénteken, ebből alakult ki a hétgólos veszprémi siker.

Folytatás május 29-én, szerdán, Szegeden, ahol lezárulhat a bajnoki döntő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.