Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Önkritikusan, de elégedetten értékelte az idényt a Fradi gólkirály csatára

Azt már egy hónapja tudtuk, hogy a Ferencváros megvédte címét az NB I-ben, azt viszont legfeljebb sejthettük, hogy a tavalyi gólkirály, a 2023 nyarán Paksról a Ferencvároshoz igazolt Varga Barnabás is megismétli sikerét és újra a liga legeredményesebbje lesz. Az évad utolsó meccse után a válogatott támadóval értékeltük az idényt.

2024. 05. 21. 4:45
Varga Barnabás, valamint az újpesti Aboubakar Keita és Davit Kobouri a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott derbin.
Dunai Antal több magyar játékost szeretne látni a Ferencváros és az Újpest rangadóin Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2023–2024-es idényben az elmúlt évek legkevesebb szerzett gólja is elég volt a gólkirályi címhez. A 2022–2023-as kiírásban még 26-szor eredményes Varga Barnabás az idén 20 gólnál állt meg, ezzel egyrészt 2020 óta először nem Paks-játékos lett a szezon legeredményesebbje, másrészt Radó András négy évvel ezelőtti sikere óta először volt elég ilyen kevés találat a gólkirálysághoz (Radó 13, a 2021-es gólkirály, Hahn János 22, két éve 31 találattal lett gólkirály). Mindez persze semmit nem von le a magyar válogatott tagjaként élete első Európa-bajnokságára készülő Varga érdemeiből. A Ferencváros 29 éves csatára a vasárnap lezárult bajnokságban 24 bajnokin volt hússzor eredményes, emellett kiosztott hat gólpasszt is.

A sikerekért ment a Fradihoz

– Azok után, hogy tavaly sikerült huszonhat gólt szereznem, jó érzés, hogy az idén is tudtam húszat. Az idény során volt pár meccs kihagyásom, és azt is el kell ismerni, hogy a szezon vége felé nem voltam a legjobb formában, ám ettől függetlenül azt gondolom, nem nyújtottam rossz teljesítményt – felelte lapunk kérdésére válaszolva Varga Barnabás, aki az Európa-konferencialiga selejtezőjében hét, a sorozat csoportkörében pedig további két gólt ért el.

Varga a bajnoki cím felé vezető úton több kiemelkedő mérkőzést játszott, az ötödik fordulóban a Paks, a hatodikban a Zalaegerszeg kapuját terhelte három góllal, a 19. játéknapon pedig négyszer köszönt be az MTK-nak. Az ő teljesítménye is kellett a Fradi zsinórban hatodik aranyérméhez, ami nem mellesleg Varga Barnabás pályafutásának első élvonalbeli bajnoki címe volt.

– Amikor tavaly nyáron a Ferencvároshoz igazoltam, arra vágytam, hogy sikereket érjek el, örülök, hogy a bajnoki cím megnyerésével ez sikerült. Szuper volt az Újpest elleni, vasárnapi bajnoki után együtt ünnepelni a szurkolókkal. Nekem ez volt az első bajnoki ünneplésem, így különleges élmény volt. Remélem, hogy nem utoljára élhettem át hasonlót – mondta Varga, aki mögött a Zalaegerszeg játékosa, Antonio Mance 15 góllal lett második a góllövőlistán.

Nagy pofon volt a BL-kiesés

Az Újpest vasárnapi, 2-0-s legyőzésével egy összességében sikeres, mégis kettős szezont zárt le a Fradi. A több vezetőedzőt „elfogyasztó” bajnokcsapat a végére 16 pontnyi előnnyel előzte meg a Paksot, emellett sorozatban másodszor eljutott egy nemzetközi kupasorozat tavaszi szakaszáig, a Bajnokok Ligája kvalifikációjában azonban a feröeri Klaksvík elleni kiesés nagy csalódás volt.

– Az idény elején a BL-kiesés óriási pofon volt az egész csapatnak. Ez számomra is új élmény volt, ilyet korábban tapasztaltam, konkrétan az első két meccsem volt a Ferencváros színeiben, amikor egyből búcsúztunk is a Bajnokok Ligájától – emlékezett vissza a csatár. – Ettől függetlenül szerintem összeszedte magát a csapat, mind a bajnokságban, mind a kupában jól meneteltünk, az Európa-konferencialiga csoportból is továbbjutottunk. Elégedettek lehetünk.

Varga Barnabás és a válogatott kerettagok most rövid pihenőre vonulnak, ám számukra május 27-én már az Eb-re készülő nemzeti csapat edzőtáborában folytatódik a munka.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.