Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

Buliztak az angolok a szlovákok elleni meccs előtt

Az angol válogatott legértékesebb játékosa, Jude Bellingham szombaton ünnepli a huszonegyedik születésnapját, így már minden tekintetben nagykorúnak számít. Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya azt mondta, ráfért a csapatra némi lazítás, s cáfolta a híreszteléseket, miszerint Bellingham kimaradna a csapatból a Szlovákia elleni negyeddöntőben.

2024. 06. 29. 21:00
Jude Bellingham
Jude Bellingham egyelőre adós az igazán jó játékkal az Eb-n Fotó: AFP/Anadolu/Emin Sansar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Volt néhány születésnaposunk, Phil Foden családja pedig bővült az elmúlt napokban, a játékosok élvezték az együtt töltött időt. Ugyanis szabadnapot kaptak, hogy végre ne csak a futballra gondoljanak, ami egy ilyen tornán nagyon fontos. Golfoztak, bármit cisnálhattak, amit csak akartak. Nincs erre vonatkozó tudomány, de nem árt észben tartani, hogy a futball mégis játék, arról szól, hogy élvezzük – így beszélt Gareth Southgate az angol válogatott elmúlt napjairól.

BELLINGHAM, Jude, Anglia, angol válogatott, születésnap, Gareth Southgate
szenvedett a szlovének elleni csoportmeccsen. Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

Az egyik születésnapos nem más, mint Jude Bellingham. A Real Madrid klasszisa most lett 21 éves, tehát immár a brit törvények szerint is minden tekintetben nagykorú. Már teljes mértékű minimálbérre tarthat igényt – bár Bellingham erre nincs rászorulva… –, továbbá önállóan vásárolhat alkoholt és cigarettát.

Bellingham az X-oldalán meg is köszönte a születésnapi jókívánságokat.

Nem elégedettek az angolok Bellinghammel

Bellingham eddig teljesítményét több bírálat is érte. Az angolok első mérkőzésén még gólt szerzett, őt választották a meccs emberének.

Utána viszont Dánia és Szlovénia ellen is nagyon szürkén játszott. A szakírók kiemelték, hogy utóbbi találkozón egyszer sem lőtt kapura, helyzetet sem alakított ki, nem volt egy sikeres csele sem, s csupán a párharcai 22 százalékát nyerte csak meg, ami a legrosszabb teljesítmény volt a csapatban.

Southgate bízik Bellinghamben

Többen azt sem tartanák szentségtörésnek, ha Jude Bellingham kimaradna a kezdőcsapatból a Szlovákia elleni negyeddöntőben. Southgate a védelmébe vette a középpályást.

– Jude a szezon végén kihagyott egy időszakot bokasérülés miatt, meccshiánya volt, a csoportmérkőzések ezért neki különösen hasznosak voltak. Természetesen szem előtt kell tartanunk a minőséget, amivel be kell lépnünk a játékba, mert a frissesség változtathat a mérkőzések legutóbbi szakaszán. De nem aggódom Jude Bellingham állapota miatt, a mai nap nagy nap a számára. Fiatal kora dacára nagyon jól kezeli az elvárásokat, az ő világa más, mint a legtöbb 21 évesé – fogalmazott Southgate.

Az Anglia–Szlovákia nyolcaddöntőt vasárnap 18.00-tól játsszák Gelsenkirchenben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.