Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Mbappé a pályán adott választ a fenyegetésre, aztán nem hitt a szemének

A labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Franciaország és Belgium egymás ellen lépett pályára. Kylian Mbappé orrtörése miatt továbbra is maszkban volt kénytelen játszani, a belga Amadou Onana fenyegetését elmondása szerint pedig nem vette komolyan. Aztán a meccsen Mbappé fejen találta a labdával Onanát. A mérkőzés végül egyetlen találatot hozott, az is öngól volt, amellyel Franciaország jutott tovább.

2024. 07. 01. 18:39
Frankfurt, 2024. június 17.
A belga Amadou Onana a földön a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja elsõ fordulójának Belgium - Szlovákia mérkõzésén a frankfurti Waldstadionban 2024. június 17-én.
Kylian Mbappé Franciaország Belgium foci Eb
Amadou Onana, aki tüzet csiholt a meccs előtt Kylian Mbappé elleni poénosnak szánt fenyegetésével Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

eddig két kiváló világbajnokságot és egy pocsék Európa-bajnokságot tudhat maga mögött. A 2021-es Eb-n az ő elrontott tizenegyese jelentette Franciaország vesztét a Svájc elleni nyolcaddöntőben, a tornán pedig egyetlen gólt sem szerzett. A találat az idei foci Eb-n már összejött, tizenegyesből Lengyelország ellen, de azt nem lehet állítani, hogy a németországi torna csoportköre Mbappé parédájáról szólt volna. Ennek ellenére a belgák tőle tartottak leginkább a két csapat nyolcaddöntője előtt, ezt Amadou Onana félresikerült poénja is kifejezte.

Kylian Mbappé Franciaország Belgium maszk Amadou Onana foci Eb 2024
Hiába nem szereti, Kylian Mbappé Belgium ellen is maszkban játszott a foci Eb nyolcaddöntőjében (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A belga védekező középpályás meccs előtti videójában nagy lelkesen vállalkozott, hogy sípcsonton rúgja a francia sztárt, a belgák ezek után nem győztek elnézést kérni.

Amikor Mbappét kérdezték az esetről, kifejezte, hogy nem ismeri Onanát, de hajlandó vele mezt cserélni a meccs után.

– Rengetegen beszélnek rólam, ezzel nincs semmi problémám – tette hozzá a legutóbbi világbajnokság gólkirálya.

Mbappé és Onana párharca a pályán folytatódott

A papírformának megfelelően a továbbra is maszkban játszó Mbappé és Onana is saját csapata kezdőjében kapott helyet, sőt, Mbappé korai lövésével fejen is találta a belga futballistát.

Mbappé aztán nem hitt a szemének, hogy a játékvezető szöglet helyett kirúgást ítélt, de ő csapatkapitányként megúszta a reklamálást sárga lap nélkül, nem úgy, mint egy másik francia Real Madrid-játékos, Aurélien Tchouaméni.

Sok gólhelyzetet nem hozott az első félóra, a legveszélyesebb jelenet az volt, amikor De Bruyne szabadrúgása után Maignan hárított üggyel-bajjal.

Már megint öngóllal nyert Franciaország

A franciák többet támadtak a második félidőben, de Tchouaméni és Mbappé sem célzott pontosan. A túloldalon Romelu Lukaku és De Bruyne lövését is védte Maignan.

A 85. percben a csereként beállt Randal Kolo Muani pocsék lövésével viszont vezetést szerzett Franciaország: a támadó a jobb lábával a balra rúgta a labdát, onnan a blokkolni igyekvő Jan Vertonghen térdére pattant a labda, Casteels kapusnak így esélye sem volt.

A találatot végül Vertonghen öngóljaként könyvelték el, így a franciák úgy jutottak be a negyeddöntőbe, hogy négy meccsen három góljuk van, s abból Mbappé büntetője mellett a másik kettőt az ellenfél szerezte nekik.

A franciák a negyeddöntőben Portugália vagy Szlovénia ellen játszanak. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.