Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ennyibe kerül egy sör az Eb szurkolói zónájában, nem olcsó + videó

Pénteken rendezik a Németország–Skócia nyitómeccset a 2024-es labdarúgó Eb-n Münchenben, s bár a skót szoknyás vendégszurkolók már ellepték a szurkolói zóna környékét, ott gyakorlatilag még „építési terület” van. A legtöbb vendéglátóegység és a szurkolói bolt is zárva van, még építik a díszleteket is. Azért akad egy-két leleményes vendéglátós, aki már ma kinyitott, és csillapítja a skótok szomját. Mutatjuk, mennyibe kerül egy sör az Eb szurkolói zónájában.

2024. 06. 13. 19:36
Teli korsókkal siet egy pincérnő az őszi müncheni sörfesztiválon, az Oktoberfesten. A foci Eb alatt is lesz kereslet a sörre a szurkolói zónákban. Fotó: MTI/EPA/SVEN HOPPE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nappal az Eb-rajt előtt München utcáit már ellepték a skót szoknyás vendégszurkolók, akik sörrel igyekeznek oltani a szomjukat. Már ha sikerül nekik, ugyanis a szurkolói zónában még alig van nyitva valami.

UEFA EURO 2024 Munich stadium open media day
Németország és Skócia vívja egymás ellen az Eb nyitómeccsét pénteken. Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI

A Bayern München régi otthona, az Olimpiai Stadion melletti parkban húzták fel a város szurkolói zónáját, ahonnét metróval egy átszállással, húsz-harminc perc alatt el lehet érni az Allianz Arénát, ahol a nyitómeccset is rendezik. Azonban hiába vannak már szurkolók a városban – igaz, tömegekről egyelőre nem beszélhetünk –, a szurkolói zóna még nincsen teljesen kész.

Szabadon be lehet járni a területet, és főként skót szurkolók teszik ezt meg, a házigazda németek főként csak ott dolgozó személyzetként vannak jelen. Egyetlen német mezes férfit láttunk, ő is egy japán tévéstáb riportereként beszélt éppen a kamerába. A munkások még javában dolgoznak az építményeken, targoncákat láttunk és raklapokon sorakozó italokat, a járdán roskadozó söröshordókat.

Három nagy kivetítő is várja majd a szurkolókat, egy a tó partján napozóágyakon, egy mini aréna érzést kölcsönözve, egy pedig fedett helyen sörpadokkal, amelyeken most még csak néhány ember üldögélt. A német válogatott legendája , az Eb után a pályafutását befejező egy teljes épület nagyságú óriási molinót is kapott, de még azt is éppen csak rögzítette a személyzet.

Kicsit arrébb a parkban található tóban a hattyúk békésen úszkáltak, a kacsák pedig bátran kimásztak a járdára is. Ha igazán beindul az élet a szurkolói zónában, zaklatottabb napjaik lesznek.

Ennyibe kerül egy sör és egy kolbász

Egy-két leleményes vendéglátós már most kinyitott, így a szomjas skótok sem mentek csalódottan haza. Ami az árakat illeti, magyar szemmel mindenképpen borsosak, a legolcsóbb korsó sör, amit láttunk, 6,5 euróba került, ami átszámítva több mint 2500 forint. Csak viszonyítási pontként: tavaly Budapesten az erősen nemzetközi Sziget Fesztiválon 1690 forintért már lehetett sörözni egyet. És ahol nem csapolva adják a sört, még plusz két eurót felszámolnak az üvegbetét díjára is.

Enni is lehet persze, a Bratwurst, a hagyományos német kolbász ugyancsak 6,5 euró, a Currywurst már 7,5, és ha sült krumplival kérjük, akkor 11 euró.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.