Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Ukrajna még egyszer becsempészte a háborút a labdarúgó Eb-re + videó

A labdarúgó Európa-bajnokságon a csoportkör záró fordulójában az E csoportban az ukránok csak 0-0-s döntetlent értek el a belgák ellen, és ezzel Szerhij Rebrov együttese kiesett. Az ukránok még egyszer behozták az Európa-bajnokságra az orosz–ukrán háború borzalmait.

2024. 06. 27. 13:24
UEFA EURO 2024 - Group E Ukraine vs Belgium
Az ukrán szurkolók transzparense a belgák elleni mérkőzés előtt Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda este az Európa-bajnokság E csoportjában Stuttgartban játszott Ukrajna–Belgium találkozó előtt az ukránok ismét behozták az Európa-bajnokságra az orosz–ukrán háború borzalmait. A szurkolók olyan transzparenst feszítettek ki, amelyen a harcokban elesett Nazarii „Hrinka” Hryntsevych hatalmas portréja volt látható, de a kompozíció további 182 további áldozat fotóját is tartalmazta, olyanokét, aki civilben ukrán sportklubok szurkolói csoportjaihoz tartoztak. Nazarii Hryntsevych az egyik legfiatalabb ukrán áldozat azok között, akik Mariupol védelmében veszítették életüket, 21 évesen halt meg, az Azov-dandár szakaszparancsnoka volt. 

UEFA EURO 2024 - Group E Ukraine vs Belgium
Ukrajna válogatottja a kezdő sípszó előtt (Fotó: EPA/Mohamed Massara)

Az ukrán szurkolók a lelátón:

 

Nemzeti zászlók és a lerombolt stadion
 

Emlékezetes, hogy az ukrán játékosok az első, románok elleni találkozójuk előtt a müncheni Allianz Arénában a himnuszra mindannyian nemzeti zászlóba burkolózva álltak fel.

Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

 

Az ukránok a harkivi stadion lelátójának egy darabját elhozták az Eb-re München központjába. A létesítmény az orosz csapások következtében 2022 májusában megsemmisült.

Forrás: X/Ukrainian Association of Football

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.