Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A címvédő Alcaraz a kiesés széléről táncolt vissza Wimbledonban

Alaposan megizzadt Carlos Alcaraz a világranglistán 29. Frances Tiafoe ellen a Wimbledonban zajló füves pályás Grand Slam-tornán. Az idén Roland Garros-győztes spanyol teniszező 2-1-es szetthátrányban volt, és a negyedik játszmában rövidítés döntött a javára. Ha ebbe a szalmaszálba nem kapaszkodik bele, címvédőként kiesik, de Alcaraz végül fordított, és bejutott a nyolcaddöntőbe Wimbledonban.

2024. 07. 05. 19:07
Wimbledon Championships 2024 - Day 5
A spanyol Carlos Alcaraz bejutott a nyolcaddöntőbe a Wimbledonban zajló füves pályás Grand Slam-torna csütörtöki játéknapján férfi egyesben, miután öt szettben legyőzte az amerikai Frances Tiafoe-t. Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmadik helyen kiemelt Carlos Alcaraz kissé váratlanul került nagy nyomás alá Wimbledonban. A 29. helyre rangsorolt Frances Tiafoe ellen egyértelműen ő volt az esélyes, ám az amerikai három szett után 2-1-re vezetett ellene, és csak hajszálra volt a továbbjutástól. A negyedik játszmában ugyanis 6:6 volt az állás, így következett a rövidítés. Alcaraznak ezt muszáj volt megnyernie, mert ha nem így tesz, címvédőként máris kiesik. A spanyol érezte a nyomást és összekapta magát: 5-0-ra elhúzott, és csak két labdamenetet engedett Tiafoe-nak, 7-2-vel kiharcolta a folytatást.

Wimbledon Championships 2024 - Day 5
Alcaraz és Tiafoe a meccs végén Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN

Innentől pedig már a lendületbe jövő Alcaraz szája íze szerint alakultak a dolgok. A Wimbledonban tavaly győztes 21 éves csillag kétszer is elvette Tiafoe adogatását, így hamar kényelmes előnybe került az ötödik szettben, amelyet 6:2-re meg is nyert, s ezzel a továbbjutást is kivívta. Alcaraz következő ellenfele az amerikai Brandon Nakashima vagy a francia Ugo Humbert lesz a legjobb tizenhat között.

Wimbledon, férfi egyes, 3. forduló:
Alcaraz (spanyol, 3.)–Tiafoe (amerikai) 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (7-2), 6:2

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.