Dárdai fenyegetőzött? Nagytakarításra készülhet a Herthánál

Az előttünk álló idényben már nem Dárdai Pál vezeti a német másodosztályban szereplő Hertha labdarúgócsapatát. A magyar edző ugyanakkor a berlini klub kötelékében maradt, és német sajtóinformációk szerint nagy tervei vannak a jövőre nézve.

2024. 07. 25. 12:45
Dárdai Pál a jövőt is a Herthánál képzeli el
Dárdai Pál a jövőt is a Herthánál képzeli el Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/FRISO GENTSCH
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májusban dőlt el Dárdai Pál sorsa a Herthánál, harmadik vezetőedzői időszaka is véget ért Berlinben. A 48 éves tréner a leváltása ellenére is a klubnál folytatta, azt viszont akkor nem jelentették be, hogy milyen pozícióban, mert valójában meg sem tudtak egyezni az új szerepéről.

Nos, német lapinformációk szerint Dárdai nagy célokat tűzött ki maga elé, ha rajta múlna, meg sem állna az elnöki székig. A Bild azt írja, a magyar edző még májusban figyelmeztette a Hertha ügyvezető igazgatóját, Thomas Herrichet, sportigazgatóját, Benjamin Webert és az akadémia igazgatóját, Andreas Neuendorfot, hogy versenybe száll az elnöki posztért, és ha megválasztják, akkor kirúgja őket.

A német lap szerint, ha Dárdai elindul, reménykedhet benne, hogy megválasztják, mivel játékosként és edzőként 27 éve szolgálja a klubot, ahol elismerik a munkáját. Az elnöki székre pályázóknak augusztus közepéig kell benyújtaniuk a szükséges dokumentumokat, a választásra pedig november 17-én kerülhet sor.

Jelenleg Fabian Drescher a klubelnök, őt januárban nevezték ki, miután Kay Bernstein elhunyt.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.