Német csodahajóval indul csatába a férfi kajak négyes

A magyar férfi kajak négyes hasonlít a férfi-vízilabdaválogatotthoz: nem is annyira titkon mindig aranyérmet várunk tőle az olimpián. Párizs előtt ismét megalapozottak a remények, a Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor összetételű hajó egyre jobb időket teljesít, ráadásul a németektől megszerzett új hajóban készülhet, ki tudja, húsz év után ismét meg lehet az arany ebben az egységben.

2024. 07. 18. 5:30
kajak négyes
Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István és Tótka Sándor alatt repül az új hajó Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először a szöuli olimpián győzött a magyar férfi kajak négyes, akkor Csipes Ferenc, Hódosi Sándor, Gyulay Zsolt, Ábrahám Attila összetételben. A mieink a következő két évben is nagy csatában voltak a németekkel, de végül 1992-ben és 1996-ban is ezüstérmet szereztek. Az új generáció legjobb képviselői, Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos és Horváth Gábor 2000-ben, majd 2004-ben is diadalmaskodtak. 2012-ben Londonban még jutott egy második hely, az elmúlt két olimpián azonban nem volt versenyben a dobogós helyezésekért a magyar hajó.

kajak négyes
A négyes tagjai a régihez képest is tesztelik az új hajót. Fotó: Csudai Sándor

Tokióban már nem ezer, hanem ötszáz méter volt a táv, s így lesz Párizsban is. A Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor összetételű magyar hajó tavaly vb-ezüstéremmel igazolta, hogy az esélyesek közé tartozik, s a helyzetén egy sportdiplomáciai bravúr is javít. A magyar szövetségnek sikerült megszereznie a németek féltett kincsét, a FES-gyártmányú hajót, amiről a mieink már az első néhány edzés után elégedetten formáltak véleményt. Hogy amit tud a hajó, azt Nádas Bence mondta el nekünk, de a négy fiú a felkészülésről és az olimpiai célokról is beszélt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.