Ennyi volt, az olimpia lesz a teniszcsillag utolsó tornája

Tömören, de érzelmesen jelentette be a visszavonulását Andy Murray. A kétszeres olimpiai és háromszoros Grand Slam-bajnok teniszező még Párizsban elindul, de aztán leteszi az ütőt.

2024. 07. 23. 16:26
Andy Murray Wimbledonban érzelmes búcsút vett a közönségtől
Andy Murray Wimbledonban érzelmes búcsút vett a közönségtől Fotó: AFP/The Yomiuri Shimbun/Takuya Matsumoto
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andy Murray egyszer már visszavonult. Akkor, 2019-ben 32 évesen a folyamatos sérülései miatt döntött úgy, hogy felhagy a tenisszel, de több csípőműtét után végül visszatért a pályára, de már a trófeákért nem volt versenyben. Korábban bejelentette, hogy az idei lesz az utolsó aktív éve, másodszor is, ezúttal végleg visszavonul. Eddig csak valószínűsíteni lehetett, hogy a párizsi olimpia lesz az utolsó tornája, de ez ma be is bizonyosodott. A háromszoros Grand Slam-bajnok kedden egy tömör üzenettel tudatta döntését a nagyközönséggel.

„Megérkeztem Párizsba, pályafutásom utolsó tenisztornájára. Nagy-Britanniát képviselni pályafutásom messze legjobb időszaka volt és rendkívül büszke vagyok arra, hogy ezt még egyszer megtehetem” – írta az Instagram-oldalán a 37 éves klasszis.

Murray Wimbledonban megkezdte a búcsúzkodást

A kétszeres olimpiai bajnok legnagyobb sikereit hazájában érte el, Wimbledonban GS-tornát nyert, illetve a 2012-es, londoni ötkarikás játékokon a férfi egyest megnyerte, vegyespárosban Laura Robson oldalán ezüstérmes lett.

A tenisz szentélyében idén egyesben nem vállalta a játékot, párosban viszont elindult. Bátyjával, Jamie-vel az első fordulóban kiestek, majd Andy elköszönt a közönségtől.

– Kész vagyok rá, hogy befejezzem a pályafutásomat. Ha tehetném, örökké folytatnám a játékot. Nagyon nehéz ez az év, a bokám miatt szenvedtem, hátműtétem volt, és persze ott vannak a csípőproblémáim… Azért hagyom abba, mert már nem tudok olyan szinten játszani, mint szeretnék. Úgyhogy eljött a búcsú ideje – zárta szavait a korábbi világelső.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.