Ez nem tartott sokáig! Jürgen Klopp máris leül a kispadra + videó

Jürgen Klopp májusban fejezte be a liverpooli pályafutását, és kijelentette, legalább egy éven keresztül nem vállal vezetőedzői állást. Ennek ellenére hamarosan újra láthatjuk őt a kispadon.

2024. 08. 17. 7:57
Jürgen Klopp örömmel tesz eleget a felkérésnek
Jürgen Klopp örömmel tesz eleget a felkérésnek Fotó: AFP/Paul ELLIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp májusban vezette utoljára a Liverpoolt, miután januárban bejelentette, hogy lemond a vezetőedzői posztról. A német mester azóta meglebegtette, az is előfordulhat, hogy nem láthatjuk őt többet ilyen szerepkörben, de még ha meg is gondolná magát, egy évet legalább kihagy. A futballtól mindenesetre nem távolodott el, ahogy a szeretett angol klubjától sem, a Liverpool jótékonysági szervezetének, az LFC Alapítványnak lett a tiszteletbeli nagykövete.

Jürgen Klopp (balra) a BL-döntőn is szurkolt a Borussia Dortmundnak
Jürgen Klopp (balra) a BL-döntőn is szurkolt a Borussia Dortmundnak Fotó: AFP/INA FASSBENDER

A németországi Európa-bajnokság alatt több mérkőzésen is feltűnt, valamint a helyszínen nézte meg a Real Madrid és a Borussia Dortmund Bajnokok Ligája döntőjét, amelyet nagy bánatára volt csapata helyett a spanyolok nyertek meg. Kloppnak most lehetősége lesz arra, hogy ő sikerre vezesse a sárga-feketéket – legalábbis egy meccs erejéig.

Az edző a beígért egyéves pihenőjét átmenetileg megszakítja, és egy évtized után visszatér a Dortmund kispadjára. A klub két egykori futballistájának, a pályafutását idén lezáró Lukasz Piszczeknek és a tavaly visszavonult Jakub Blaszczykowskinak a szeptember 7-i búcsúmérkőzésén vezényel majd az oldalvonal mellől.

A lengyel játékosok maguk kérték fel egykori mesterüket a feladatra, aki örömmel mondott igent:

– El vagyok ragadtatva! Természeten ráérek – mondta mosolyogva a napszemüveges Klopp.

A két búcsúzó játékos mellett Sebastian Kehl sportigazgató, Nuri Sahin dortmundi vezetőedző, Marcel Schmelzer, Kevin Großkreutz, Roman Weidenfeller, Patrick Owomoyela, Dede, Moritz Leitner, Florian Kringe, Mohamed Zidan, Neven Subotic és Antonio da Silva biztosan pályára lép majd a találkozón.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.