Lisztes és Vancsa is játszott a válogatottban, csak nem Rossinál

A magyar U21-es válogatott csütörtök este felkészülési mérkőzésen 2-1-re kikapott Szlovákiától. Szélesi Zoltán csapatában helyett kapott a magyar labdarúgás két nagy tehetsége, az Eintracht Frankfurtban szereplő Lisztes Krisztián, valamint a belga Genthez két napja aláírt Vancsa Zalán is. A mieink kedden Spanyolországot fogadják Eb-selejtezőmeccsen.

2024. 09. 06. 7:57
Lisztes Krisztián
Lisztes Krisztián a szlovák védők szorításában Forrás: MLSZ
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lisztes Krisztián kezdőként 65 percet játszott, Vancsa Zalán pedig csereként tizenkettőt. Ez is bravúr annak ismeretében, hogy a 19 éves tehetség szerda este írta alá a szerződését a belga első osztályú Genttel, ami után egyből indult haza, a csapatmegbeszélésre esett be, s Szélesi Zoltán így is adott neki lehetőség csereként, ami azért is nagy szó, mert Vancsa ebben az idényben még egyetlen percet sem játszott. A két fiatal szereplése arról is árulkodik, nem veszik zokon, hogy egyelőre „csak” az U21-es csapatban jutnak szóhoz.

Vancsa Zalán
Vancsa Zalán végre a pályán! (Fotó: MLSZ)

A magyar válogatott 2-1-re kikapott Szlovákiától, a mieink gólját Debreceni szerezte. Szélesi Zoltán a következőképpen értékelte a mieink teljesítményét:

– A szlovák válogatott előrébb jár csapatépítésben, érezhető volt, hogy összeszokottabb válogatottjuk van, és a legtöbb poszton egyénileg is jobb teljesítményt nyújtottak ezen a találkozón. Ezzel együtt voltak jobb periódusaink a mérkőzésen, de olyan hibák, amelyeket elkövettünk, ezen a szinten nem férnek bele a játékba, bárkivel is játszunk, ezeket megbünteti az ellenfél. Tanulnunk kell a tapasztalatokból, jövő kedden még erősebb rivális ellen játszunk, és ahhoz, hogy helyt álljunk a spanyolok ellen, minden tekintetben javulnia kell a játékunknak.

A magyar U21-es csapat kedden Kecskeméten fogadja Spanyolországot Eb-selejtezőn.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.