Lőw Zsolt elmondta, lesz-e az Újpest edzője + videó

Dolgozott az RB Leipzig, a PSG, a Chelsea és a Bayern München másodedzőjeként is, jelenleg azonban nincs munkája a futballban Lőw Zsoltnak, akit a közelmúltban többször is megemlítettek, mint a tulajdonosváltáson átesett Újpest lehetséges új edzője. A klub korábbi játékosa most tiszta vizet öntött a pohárba ezzel kapcsolatban.

2024. 09. 11. 20:26
LÕW Zsolt
Lőw Zsolt edzőként egyelőre nem tervez hazatérni Magyarországra. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 45 éves Lőw Zsolt 1998 és 2002 között futballozott az Újpestben, később azonban légiósnak állt, Németországban az Energie Cottbus, a Hansa Rostock, a Hoffenheim és a Mainz csapatában is megfordult. Edzőként Lipcsében, Párizsban, Londonban és legutóbb Münchenben is volt stábtag, a Bayern Münchentől az előző idény végén távozott. Az m4sport.hu-nak nyilatkozva elárulta: harmincéves pályafutása során – beleértve játékoskarrierjét is – most először fordul elő, hogy huzamosabb ideje nem dolgozik.

LÕW Zsolt
Lőw Zsolt legutóbb a Bayern München másodedzője volt. Fotó: Czeglédi Zsolt

 

„Akkor tudok adni a legtöbbet a magyar futballnak, ha…”

Lőw Zsolt neve korábban többször is felmerült, mint jelölt az Újpest edzői posztjára. A szakember most azt mondta, szívügyeként tekint volt klubjára, ahol tud, segít az egyesületnek, és ez ezután sem fog változni. Azt ugyanakkor egyelőre nem tartja elképzelhetőnek, hogy a jövőben az Újpest edzője legyen.

– Akkor tudok adni a legtöbbet a magyar futballnak, ha külföldön szerzek dicsőséget a magyar embereknek, külföldön fejlesztem a tudásom, és ezt a tapasztalatot időről időre hazahozom

 – fogalmazott Lőw Zsolt, aki rendszeresen tart előadásokat Magyarországon. A nemzeti csapatot illetően megjegyezte, mint minden mély érzelmű magyar embernek, számára is különleges a válogatott, semmiképpen nem zárná ki, hogy valamikor ott dolgozzon, de még nem most.

A teljes interjú:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.