Dicshimnuszokat zeng a Barca legendájának a Real Madrid

Andrés Iniesta kedden sajtótájékoztató keretén belül jelentette be, hogy visszavonul. A nagyszerű futballista pályafutásához egykori barcelonai csapattársa, Lionel Messi is gratulált, de még a Real Madrid is meghajolt Iniesta nagysága előtt.

2024. 10. 08. 20:07
Andrés Iniesta visszavonult, de a futballnak nem mond búcsút Fotó: AFP/LLUIS GENE
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy a Barcelonával és a spanyol válogatottal begyűjtött minden lehetséges serleget, Andrés Iniesta 2018-ban Japánba költözött, és a Vissel Kobe futballistája lett. Azóta pedig az Egyesült Arab Emírségeket is megjárta, és mint kiderült, az Emirates Club volt a legendás középpályás utolsó klubja. Iniestának a szerződése nyári lejárta óta nem lett új csapata, és kedden sajtótájékoztatót tartott, amelyen érzelmesen bejelentette, ezennel befejezettnek tekinti a pályafutását. 

– Most ezek az érzelmek és a büszkeség könnyei, nem a szomorúságé. Egy olyan kisfiú sír önök előtt a Fuentealbilla nevű kisvárosból, aki arról álmodozott, hogy futballista lesz, sok mindent elért kemény munkával, és sosem adta fel.

Iniesta elhivatottságának jó példája, hogy még 40 évesen is kergette a labdát, és a továbbiakban sem szeretne túlságosan eltávolodni tőle, mert edzőként szeretne visszatérni a gyepre.

– Ez a fejezet véget ért, de a játék folytatódik. Nem maradhatok távol a futballtól, eddig is ez töltötte ki az életemet, s ez a továbbiakban is így lesz – jelentette ki, hozzátéve, hogy a folytatásban a tanulás tölti majd ki az idejét, mert edzőként is szeretne maradandót nyújtani. Azt sem bánná, ha ez a Barcelonánál valósulna meg.

Messi és a Real Madrid is üzent Andrés Iniestának

Ezt minden bizonnyal Lionel Messi is szívesen látná, aki a legnagyobb sikereit Iniesta társaságában élte meg. Az Inter Miami argentinja kedves üzenettel köszöntötte a visszavonuló klasszist:

„Te voltál az egyik legvarázslatosabb csapattársam, az, akivel a leginkább élveztem a játékot. Andrés Iniesta, hiányzol majd nekünk és a futballnak is. A legjobbakat kívánom neked! Egy fenomén vagy!” – írta az Instagramon.

Messi az Instagramon méltatta Andrés Iniestát Fotó: instagram.com/leomessi/

Messi üzenete aligha jelentett meglepetést, de még a Barcelona legnagyobb riválisa, a Real Madrid is elköszönt az ellenféltől.

„Andrés Iniesta bejelentését követően a Real Madrid CF, a klub elnöke és az igazgatótanács szeretné kifejezni elismerését, csodálatát és szeretetét a futballvilág egyik legnagyobb legendája felé. Iniesta számtalan trófeát hódított el, de ezeken túl az általa képviselt értékekkel is gazdagította a futballt. A 2010-es világbajnokság döntőjében lőtt csodálatos gólja örökké él a spanyol szurkolók emlékezetében. A Real Madrid a legjobbakat kívánja neki és a családjának az életük következő szakaszában” – állt a királyi gárda üzenetében.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.