Még Angliában is háborognak a Ferencváros meg nem adott gólja miatt

Nagyot küzdött a Ferencváros az angol topcsapat Tottenham Hotspur ellen az Európa-liga csütörtöki második fordulójában, mégis 2-1-re kikaptak a zöld-fehérek a Groupama Arénában. Talán máshogy alakult volna a mérkőzés, ha nem érvénytelenítik Varga Barnabás korai gólját. A döntéssel még Angliában sem értenek egyet, a Spurs legendája, napjainkban már televíziós szakkommentátorként dolgozó Glenn Hoddle szerint a játékvezető megkárosította a Ferencvárost.

2024. 10. 04. 8:36
MIR_9221
Ferencváros-Tottenham Hotspurs
Varga Barnabás és a Ferencváros életét nem könnyítették meg a Tottenham játékosai Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán kevesen számítottak arra, hogy a Ferencváros csütörtökön vezetést szerez a Tottenham Hotspur ellen, pedig így történt, Varga Barnabás a 17. percben egy fejesgóllal vette be a londoniak kapuját. Ám a zöld-fehér szurkolótábor nagy bánatára csak másodpercekig volt előnyben a Fradi, a találatot lesre hivatkozva ugyanis érvénytelenítették. Néhány perccel később Pape Matar Sarr góljának köszönhetően már a Spurs vezetett, amely ezután nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A Ferencvárosnak azért egy szépítő gólra futotta, újra Varga volt eredményes, 2-1-re nyertek a vendégek.

Meg kellett volna adni Varga gólját?

A meccs legtöbbet vitatott jelenete az elvett gól volt. Még a TNT szakkommentátora, az egykoron a Tottenham mezét 377 mérkőzésen magára húzó Glenn Hoddle sem értette a döntést. 

– Ezt megúszta a Spurs, érvényes gól volt. Nem értem, miért lenne les. Az egész életemet a futballban töltöttem, meg tudom állapítani, hogy Adama Traoré nem zavarta a kapusunkat, noha mozgott a Spurs kapuja felé – magyarázta a korábbi középpályás.

Később egy fotóval bizonygatták Hoddle-nek, hogy helyes döntés született. Az ábra alapján centiméteres lesről ugyan lehetett szó, de nem mindegy, melyik pillanatban húzták meg a vonalat, hiszen Varga nagy sebességgel érkezett.

Hoddle „a bizonyíték” ellenére is kitartott a véleménye mellett. – Nehéz döntés. Látom a vonalakat, de nem vagyok biztos benne. Azt gondoltuk, hogy Traoré miatt ítéltek lest, de most kiderült, hogy Varga miatt. Bár tényleg nehéz dönteni, én továbbra is úgy látom, hogy a Spurs ezt most megúszta.

Nem a kommentátor volt az egyetlen, aki így látta a helyzetet. A Ferencváros vezetőedzője, Pascal Jansen is elmélkedett az elvett gólról a meccs utáni sajtótájékoztatón, míg 

az angol bulvárlapok közül a The Sun és a Daily Star minden idők legrosszabb lesítéletéről írt, és a megállapítással több szurkoló is egyetértett.

A BBC és a Sky Sports ennél visszafogottabb volt, mindkét portál csak annyit jegyzett meg, hogy centiméteres les miatt érvénytelenítették a Fradi vezető gólját.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.