Fájdalmas „büntetést” kaptak a futball uraira panaszkodó sztárok

Egymás után szólaltak fel a futballisták az UEFA és a FIFA újításai ellen, amelyek nyomán még tovább emelkedik a mérkőzések száma. A sors furcsa fintoraként Rodri, Alisson és Dani Carvajal teste is igazolta, hogy a szavaikban volt igazság.

2024. 10. 09. 14:05
Alisson is azon futballisták egyike, aki megsérült a nyilatkozatát követően
Alisson is azon futballisták egyike, aki megsérült a nyilatkozatát követően Fotó: AFP/GABRIEL BOUYS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évek óta téma a labdarúgásban a futballisták túlterheltsége. A játékosok és az edzőik folyamatosan panaszkodnak, ám szavaik süket fülekre találnak, és ahelyett, hogy javulna a helyzetük, az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) inkább a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot is megújította, ezzel még több mérkőzést zsúfolt a naptárba.

Rodri kiesése nagy érvágás a Manchester Citynek
Rodri kiesése nagy érvágás a Manchester Citynek Fotó: AFP/Paul Ellis

Ezt látván, a játékosokban ismét felment a pumpa, és a sztárok egymás után szólaltak fel az meccsek további halmozása ellen. A Manchester City kulcsembere, Rodri szeptemberben jelezte, hogy tarthatatlan ez az állapot.

– Közel állunk a sztrájkhoz. Nem nehéz ezt megérteni. Bármelyik játékost kérdezed meg erről, mind ugyanazt fogja mondani, ez nem csak az én véleményem. Ha ez így folytatódik, eljön az idő, amikor nem lesz más választásunk, mint sztrájkolni. Aggódunk emiatt, és mi vagyunk azok, akik megisszák ennek a levét. Amikor növekszik a meccsek száma, az a teljesítmény és a minőség rovására megy – világított rá a spanyol középpályás. – A tapasztalatom alapján 

negyven-ötven meccs az optimális, ekkora mennyiségnél képes még egy játékos a legmagasabb szinten teljesíteni. Ehhez képest idén hetven-nyolcvan is összejöhet annak függvényében, hogy meddig jut a csapat egy-egy sorozatban. Szerény véleményem szerint ez túl sok. Gondoskodnunk kell magunkról, valakinek ezt meg kell tennie ebben a sportágban vagy üzletben, nevezzük bárminek is. Nem minden a pénz és a marketing, hanem az előadás minősége is számít. Ha nem vagyok fáradt, akkor jobban teljesítek, és ha az emberek jobb focit akarnak látni, akkor pihennünk kell.

A Real Madrid védője, Dani Carvajal is Rodri mellé állt. – Természetesen (a sztrájk) egy lehetőség. A játékosok véleményével nem foglalkoznak, úgyhogy fel kell szólalnunk.

Őket Alisson Becker követte. A brazil kapus azelőtt nyilatkozott így, hogy a Liverpool bemutatkozott volna a megújult Bajnokok Ligájában.

– A szurkolóknak ez csodálatos hír. Több nagyobb rangadót láthatnak majd, de senki nem kérdez meg minket, játékosokat, hogy mit szólunk a még több mérkőzéshez. Talán nem is számít a véleményünk, de mindenki sejtheti, hogy mit gondolunk a terhelésről. Sok játékos beszélt már erről, csak meg kellene hallgatniuk őket. Ha fáradt vagy, nem tudsz magas szinten versenyezni. Azt akarjuk, hogy minden meccsen a maximumot nyújtsuk, de jelenleg nem úgy tűnik, hogy közel járunk a megoldáshoz a futball és a játékosok érdekében – sajnálkozott Alisson.

Sorra sérülnek meg a futballisták

Nos, a trió nyilatkozatait egy szomorú fordulat követte. Tekintsük a sors fintorának, a szavaik nyomatékosításának, esetleg szokatlan büntetésnek a véleményük kinyilvánításáért, de alig hangzottak el a panaszaik, mielőtt mindhárom futballista megsérült volna. Először Rodri elülső keresztszalagja szakadt el az Arsenal elleni rangadón, majd múlt szombaton Alisson combhajlító izma sérült meg (ez nála visszatérő probléma), majd a nap folyamán Carvajal jobb lábának elülső keresztszalagja, külső oldalszalagja és popliteus izma is elszakadt. Míg Alisson a többiekhez képest „olcsón megúszta”, ő a várakozások szerint csak másfél hónapot hagy ki, addig a két spanyol valószínűleg a teljes idényt a televízió képernyője előtt, esetleg a lelátókon üli végig.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.