Sallai Roland kemény szavai: nem tisztelték őt eléggé, szigor van a válogatottnál

Megváltoztak a dolgok a Marco Rossi vezette magyar labdarúgó-válogatottnál, árulta el a csapat egyik vezére, Sallai Roland, akinek a szavaiból kitűnik, hogy az utóbbi idő kevésbé eredményes időszaka szigort hozott a telki edzőközpontba. Sallai arról is beszélt, hogy miért hagyta el Németországot, és ezzel kapcsolatban keményen fogalmazott, szerinte nem kapta meg a kellő tiszteletet a Freiburgnál.

2024. 10. 09. 18:04
Németország Magyarország #20 Sallai Roland  UEFA Nemzetek Ligája in Düsseldorf, western Germany, on September 7, 2024; at (L) is Germany's midfielder #06 Joshua Kimmich). (Photo by John MACDOUGALL / AFP)
Joshua Kimmich és Sallai Roland a Bundesliga után a Nemzetek Ligájában is egymás ellen játszott Fotó: AFP/John MACDOUGALL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallai Roland a magyar válogatott egyik legjobb játékosa, az elmúlt hat évben folyamatosan a Bundesligában futballozott, amikor egészséges volt, többnyire húzóembere volt a Freiburgnak. Szeptemberben aztán elköszönt a német klubtól, és a gyengébb török bajnokság tehetős sztárcsapata, a Galatasaray szerződtette. Az MTI szerint Sallai most elárulta, hogy nyitott volt a klubváltásra, mert Freiburgban úgy érezte, hogy nem kapta meg azt a tiszteletet, amely hat év után járt volna neki a teljesítménye alapján.

Sallai Roland
Sallai Roland immáron a Galatasaray mezében Fotó: X/Roland Sallai

– Az utolsó napon volt egy beszélgetésem a sportigazgatóval, és ott tisztán megkaptam azokat a válaszokat, amelyek alapján könnyebben meg tudtam hozni a döntést az átigazolásról – fogalmazott Sallai. – Amikor pályán vagyok, akkor ki tudom zárni a zavaró tényezőket, ez most is így volt, de a pályán kívül természetesen jelen volt egyfajta bizonytalanság és én is éreztem, hogy minél előbb dönteni kellene a jövőről.

Sallai elmondása szerint beszigorítottak a válogatottnál

A 27 éves támadó jelenleg a magyar válogatottal készül a soron következő Nemzetek Ligája-meccsekre: pénteken a Puskás Arénában Hollandia, hétfőn idegenben Bosznia-Hercegovina lesz az ellenfél. Érdekesség, hogy Sallai szerint megváltoztak a szabályok Marco Rossi csapatánál, nagyobb lett a szigor. Ezt a vártnál gyengébb Eb-szereplés, majd a szeptemberben a németektől kapott 5-0-s kijózanító pofon is kiválthatta.

– Oda kell figyelni a külön programokra, most már nem lehet annyit lábteniszezni, kosarazni, pingpongozni, mint korábban – emelte ki Sallai.

Hangsúlyozta, hogy Hollandia ellen csak egységes csapatként lehet esély a jó eredmény elérésére.

– Extraklasszis játékosaik vannak, nekünk pedig vissza kell térnünk oda, ahol már voltunk, és a stabil védekezésből kiindulni. A németek elleni 5-0-s vereség után sokat beszélgettünk arról, hogy mit kell kijavítani, de minden csapat életében vannak hullámvölgyek és nehézségek. A kérdés az, hogy mennyire gyorsan tudunk kilábalni belőle.

Pénteken erre is választ kaphatunk.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.