Fucsovics elintézte a mumusát, Djokovics következik a nyolc között

Az ötödik nekifutásra sikerült: Rotterdam, Doha, Dubaj és Miami után Wimbledonban fordult a kocka. Fucsovics Márton végre legyőzte Andrej Rubljovot, nem mellékesen kiosztott egy 6:0-s szettet az orosznak. A legjobb nyolc között a világelső Novak Djokovics lesz az ellenfele.

Magyar Nemzet
2021. 07. 05. 16:55
Fucsovics
Főleg az első és a negyedik szettben játszott kitűnően Fotó: AFP Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a változatosság kedvéért Andrej Rubljovval játszott Wimbledonban a legjobb nyolc közé jutásért. A két teniszező idén négyszer találkozott, Rotterdamban, Dubajban, Miamiban az orosz győzött, Dohában is összekerültek, de ott Fucsovics visszalépett.

A miami torna után mondta Rubljovnak a mérkőzésük után, hogy idén már nem akar vele játszani. A wimbledoni sorsolás azonban nem volt kegyes a magyar játékoshoz, a füves pályás Grand Slam-verseny negyedik fordulójában ismét összekerült a világranglista hetedik helyén álló mumusával.

Az első szettben úgy tűnt, nincs itt szó semmiféle kísértő múltról: Fucsovics élete formájában teniszezett. Olyan játékkal rukkolt elő, amivel bárki, akár a top 3 tagjai, Djokovics, Nadal és Federer ellen is lehetett volna esélye. Szórta a nyerő tenyereseket, a bámulatos, pontosan helyezett fonák egyeneseket, bombaerőseket szervált, s ha az első adogatása nem is volt pontos, másodikra is bátran beleállt, nemegyszer ütött így foghatatlant. Élvezet volt nézni a játékát: kétszer vette el az orosz szerváját, 27 perc alatt húzta be 6:3-ra húzta be az első szettet.

Fucsovics végre legyőzte Rubljovot
Fotó: Europress/AFP/Mike Hewitt

A folytatásban Rubljov rákapcsolt, 6:4, 6:4-el fordított, de amit utána láttunk, az megint maga volt az álom. Fucsovics ugyanis kiosztott egy 6:0-s szettet Rubljovnak, pályafutása során először leckéztette meg hibátlan szettel a közvetlen elit egyik tagját. És úgy tűnt, a lendület nem áll meg. A döntő szettben is megvolt a brék, és a 3:0-s vezetés. Ekkor talán átfutott az agyán a gondolat, hogy akár bejuthat a wimbledoni torna negyeddöntőjébe. Rubljov azonnal kihasználta a bizonytalan szervajátékát, 3:1-re szépített. A magyar játékos nem hagyta magát, azonnal visszavette az elvesztett szerváját, és már csak két játékra volt a győzelemtől. 5:3-nál a mérkőzés megnyeréséért adogathatott: 30-30-nál kettős hibát ütött, bréklabdát kellett hárítania, de nem jött zavarba, megoldotta a feladatot. Győzött, a következő fordulóban a világelső Novak Djokovics lesz az ellenfele. A tét immár az elődöntő.

A magyar teniszezők közül legutóbb Szávay Ágnes jutott be 2007-ben a legjobb nyolc közé a Grand Slam-tornán.

Wimbledoni nemzetközi teniszbajnokság, nyolcaddöntő: Fucsovics–Rubljov (5.) 6:3, 4:6, 4:6, 6:0, 6:3.

A mérkőzés összefoglalója:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.