Reviczky Gábor igazán hálás a sorsnak

Egészen korán világossá vált Reviczky Gábor számára, hogy színészettel szeretne foglalkozni. Általános iskola hetedik osztályában dőlt el végleg, milyen utat választ, gimnazistaként pedig már rendszeresen játszott Tatabányán, a Bányász Irodalmi Színpadon. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzet Művésze, a közmédia Librettó című műsorának vendégeként mesélt emlékezetes szerepeiről, és a színházról, az életről vallott gondolatait is megosztotta.

Forrás: MTVA2021. 12. 10. 17:24
REVICZKY Gábor
Budapest, 2021. november 5. A Nemzet Mûvésze címmel idén kitüntetett Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színmûvész, az MMA rendes tagja a Pesti Vígadóban 2021. október 22-én. MTI/Cseke Csilla Fotó: Cseke Csilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetedikes koromban adtunk elő egy mesedarabot a ballagóknak. Akkora sikerünk volt, hogy az öltözőből is vissza kellett mennünk, mert a közönség még mindig tapsolt

– mesélte élete első nagy színpadi sikerének történetét Reviczky Gábor.

A színművész azóta számtalan filmben, színpadi,- és szinkron szerepben is maradandót alkotott.

Mindenütt másként kell játszani, de a leghitelesebb alakításra a filmben van szükség, mert a vászon ledobja a hazug színészt. Szinkronizálásnál pedig abból kell kiindulni, amit a színész játszik, ennek hatására meg tud változni a szinkronizáló hangja, beszédstílusa is

– avatta be a nézőket hivatása rejtelmeibe Reviczky Gábor, aki szerint a színház egyfajta „pszicho-gyógyszer” nemcsak számukra, hanem a közönségnek is, hiszen örömet tud okozni.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész az életről, születésről vallott gondolatait is megosztotta a Librettó nézőivel.

Hálás vagyok, hogy olyan földre születtem, olyan országba, ahol ezt a nyelvet beszélik. A magyar a világ leggazdagabb, legbeszédesebb nyelve.

A színművész mély átéléssel megformált, feledhetetlen és hiteles alakításaiért idén novemberben megkapta a Nemzet Művésze díjat. Csaknem ötven éves pályafutásának mérföldköveiről is mesélt a Librettó stúdiójában.

A beszélgetés IDE kattintva nézhető újra.

Borítókép: Reviczky Gábor. (Forrás: MTI/Cseke Csilla)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.