Az Indiana Jones 5 rendezője életrajzi filmet készít Buster Keatonről

James Mangold (Börtönvonat Yumába, Logan, Az aszfalt királyai, A nyughatatlan) életrajzi filmet rendez Buster Keatonről – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 02. 24. 14:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután az Indiana Jones 5 munkálatai a vége felé tartanak, Mangold már az új produkcióra irányítja figyelmét, amely Hollywood egyik legendás alakjának életéről szól – értesült a deadline.com. A Buster Keaton színész, rendező (1895-1966) életét feldolgozó alkotás rendezője és producere is Mangold lesz, a film a 20th Century Studiosnál készül. Alapjául Marion Meade könyve, a Buster Keaton: Cut to the Chase című életrajz szolgál.

Az amerikai mozi ikonikus alakja, Joseph Frank "Buster" Keaton a némafilm hajnalának űttörője volt, a mai napig a filmtörténet egyik legnagyobb komikusaként tekintenek rá. 

Az Ifjabb Sherlock detektív (1924) és a Generális (1926) című klasszikusokban mutatott kaszkadőri teljesítménye máig lenyűgöző.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Jelenet a Generális című filmből (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.