Először szólalt meg Kóbor János lánya a tragédia óta

A gyászoló család eddig elzárkózott a nyilvánosság elől.

Forrás: Ripost.hu2022. 02. 22. 11:10
Kóbor János; Kóbor-Deme Zsóka
Törökbálint, 2013. április 16. Az idén megosztott Kossuth-díjjal kitüntetett Kóbor János elõadómûvész, az Omega együttes frontembere és felesége, Kóbor-Deme Zsóka törökbálinti otthonában 2013. április 16-án. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kóbor Jánost hosszas küzdelem után tavaly december elején legyőzte a koronavírus. Az énekes 15 éves lánya hónapokkal a tragédia után, most érezte úgy, eljött az idő, hogy megtörje a gyász csendjét. Kóbor Léna az édesapja elvesztése óta nagyon nehéz napokat él meg, amely időszakot a felvételivel, különórákkal és a nyelvvizsgára készüléssel próbálja átvészelni – derül ki a Ripost.hu cikkéből.

Sokat beszélgetünk róla, szinte mindig eszünkbe jut, mit mondana, mit csinálna adott helyzetben. Ezért úgy érzem, mintha most is velem lenne, így könnyebb elviselni a hiányát. Mi egy nagyon összetartó család vagyunk. Ez most is így van, de kimondhatatlanul hiányzik a Papa

– mesélte a Kiskegyednek adott interjúban a gyönyörű Léna melyet a Blikk is idéz. Az apja mellett az édesanyja is a példaképe, akire a testvéreivel mindenben számíthatnak. Mint mondja, csodálja az asszonyt, mert fantasztikus és erős.

 

Apja nyomdokaiba lép?

Kóbor Léna egyelőre azonban nem gondolkodik azon, hogy – Kóbor Jánoshoz hasonlóan – ő is a művészi pályát válassza: jelenleg az orvostudomány jobban érdekli.

Most úgy érzem, hogy a bátyám, Martin nyomdokaiba lépek, és én is orvos leszek, de ez nem zárja ki a művészi pálya lehetőségét sem a jövőben. Már kicsi koromtól zongorázom, valamint táncolok és énekelek is. Azt mondják, egész jól csinálom, és úgy érzem, a színpadon is magabiztosan mozgok

– meséli büszkén Léna, aki elárulta: hiába szereti az apja zenéit, a halála óta úgy érzi, még nem áll rá készen lelkileg, hogy meghallgassa egyetlen számát is. 

Imádom a Papa hangját, de most ez még nem megy nekem. Szeretem a klasszikus zenét is, ugyanakkor a pop/rockot is. Sokat voltam a Papa koncertjein, de a Mama mindig vitt könnyűzenei előadásokra is

– árulta el Léna, hozzátéve: a zongoráját az édesanyjától kapta, amelyen kedvenc előadójának, Debussy egyik dalával emlékezik meg édesapjáról.

Megtanultam a Clair de Lune című művét zongorázni, a Papa ezt nagyon szerette. Most is, ha leülök a zongorához és ezt játszom, mindig rá gondolok. Olyankor kicsit közelebb érzem magam hozzá.

Borítókép: A megosztott Kossuth-díjjal kitüntetett Kóbor János előadóművész, az Omega együttes frontembere és felesége, Kóbor-Deme Zsóka törökbálinti otthonában. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.