Hamarosan Budapestre látogathat Katalin hercegné

A Magyar Rögbi Szövetség meghívta hazánkba Katalin hercegnét, a budapesti rögbi Trophy Európa Bajnokság alkalmából, ugyanis nemrég a hercegnő lett a hivatalos védnöke az Egyesült Királyság rögbi szövetségének, melyre maga II. Erzsébet brit uralkodó kérte fel.

Forrás: ORIGO.HU2022. 06. 11. 15:47
Katalin hercegné
Ascot, 2019. június 18. Katalin cambridge-i hercegné, Vilmos cambridge-i herceg felesége az ascoti derbi elsõ napján, 2019. június 18-án a dél-angliai Ascotban. Az ötnapos lóverseny a brit társasági élet egyik legfontosabb eseménye. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyiben eleget tesz meghívásnak Kate Middleton, úgy jövőhéten találkozhatnak vele a rögbijátékosok Magyarországon. A hercegné február óta a hivatalos nagykövete az angolszász eredetű labdajátéknak, melyért ő maga is rajong, ezért szívesen elvállalta a feladatot, amivel az uralkodó bízta meg. A Magyar Rögbi Szövetség elnöke azt nyilatkozta, hogy még hivatalos válasz nem érkezett, de reménykednek benne, hogy Katalin hercegné végül ellátogat a tornára - olvasható az Origo cikkében.

Egyelőre nem kaptunk választ az invitálásra. A rögbi nem csak a királyi családban népszerű sport.

Közel két és fél millióan játsszák a szigetországban ezt a játékot. Amikor az angolszász turisták a magyar fővárosba jönnek, gyakran látogatnak el a Budapest Rugby Centerbe, hogy megnézzék a walesi származású Gareth Lloyd által vezetett magyar csapat mérkőzéseit. A hazai klubokban egyébként is sok Magyarországon dolgozó külföldi játszik, köztük sok az olasz, francia, ír és amerikai, de a diplomáciai testületek tagjai is előszeretettel csatlakoznak egy-egy jótékonysági mérkőzéshez.

Az Eb-re most meghívtuk Ganxsta Zolee-t is, akit arra szeretnénk kérni, hogy segítsen még népszerűbbé tenni itthon is ezt a sportot. A rocksztárok közül nem ő az egyetlen, aki szereti a rögbit. Bob Geldof, a híres Live Aid koncert szervezője és Bono, a U2 énekese is gyakorta biztatja kedvenc rögbi csapatát

– mondta a Borsnak Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke.

Borítókép: Katalin cambridge-i hercegné, Vilmos cambridge-i herceg felesége az ascoti derbi első napján, 2019. június 18-án a dél-angliai Ascotban. Az ötnapos lóverseny a brit társasági élet egyik legfontosabb eseménye. (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.