időjárás 5°C Vilma 2022. december 5.
logo

Sármos színészek, akik 40 felett lettek sikeresek

Forrás: Híradó.hu
2022.11.02. 13:02 2022.11.02. 14:45
Sármos színészek, akik 40 felett lettek sikeresek

Számtalan olyan karizmatikus tehetség színesíti jelenleg is a hollywoodi palettát, akik bár zsenge koruk óta a filmiparban tevékenykednek, de a negyedik x után értek be igazán – olvasható a Híradó.hu cikkében. Van, aki a sármját köszönheti az időnek, másoknak ekkorra fejlődtek ki színészi kvalitásai. Némelyiküknek pedig egyszerűen most kapta meg az átütő sikerhez szükséges szerepet.

 

Steve Carell

A 40 éves szűz és A hivatal sztárjának karrierje már negyven felett kezdett beindulni, hiszen első emlékezetes szerepét a Mindenhatóban alakította, ekkor már 41 éves volt. Bár legismertebb karakterei nem a sármra építettek, az utóbbi években igazi ezüst róka lett belőle, és vicces apaszerepekben hódította meg a közönséget, elég csak az Őrült, dilis szerelmet vagy a Párterápiát említeni, de a Morning show és az Űrhadosztály című sorozatokban is erős karizmájú főhőst alakított.

 

Hugh Jackman

Az ausztrálok legkiemelkedőbb filmcsillaga, aki határozottan a Marveles X-Men filmek révén lett világhírű, tényleg virágkorát éli. Bár a mozi első része 2000-ben debütált, a folytatások nélkül most biztosan nem sokan emlékeznének arra a szőrös, izmos férfira, akinek a kézfejéből penge karmok ugrottak ki. 

A filmstúdió meglátta Hugh-ban a lehetőséget és egy egész brandet épített rá, ami olyannyira bejött, hogy bár Farkas története már megkapta a befejezését, 2024-ben a deadpool3-ban újra Farkas szerepében fog díszelegni. 

Persze az X-Men filmeken kívül is zajlott körülötte az élet, a színház is felfedezte magának, ahonnan egyenes út vezetett a Nyomorultak című zenés dráma főszerepééig, amiért el is nyerte 2012-ben a legjobb férfi színésznek járó Oscar-szobrot, nem beszélve a legnagyobb showman sikeréről, mely P.T. Barnum üzletember, showman életét mutatja be.

 

Colin Firth

A Büszkeség és Balítélet Mr. Darcyjába nők ezrei voltak szerelmesek, kit is lehetne érte hibáztatni, hiszen bármikor fel tudnánk idézni azt a bizonyos tóban fürdős jelenetet. Na, de elhessegetve a rózsaszín ködöt, be kell látnunk, hogy Colin számára az érettebb szerepei hozták meg az elismerést. 

Persze a Bridget Jones-filmeknek is jelentős szerepük volt az angol híresség karrierjében, de a az Egy egyedülálló férfi vagy A király beszéde mégiscsak érettebb színészi játékot követeltek meg Firthtől.

 Utóbbi életrajzi drámáért 51 évesen Oscar- és Golden Globe díj is járt. A drámákban remekül alakító Colin az akciófilmek terén is megmérette magát az elmúlt években, a Kingsman-filmekben új oldaláról mutatkozott be.

 

Richard Gere

Míg a briteknél Colin vette le a lábukról a hölgyeket, addig Amerikában Richard Gere volt az ügyeletes hősszerelmes, aki egy szintén klasszikus filmmel, a Micsoda Nő!-vel lett hirtelen mindenki férfiideálja. 

Hiszik vagy sem, az 1990-es mozi idején a színész már betöltötte a negyvenet, így rá többszörösen is igaz, hogy korral jött a siker. 

A romantikus sztori aztán nem várt sikert hozott, így Richardnak megadatott az, ami nem sokaknak a filmes szakmában. Ő ezután bármit elvállalhatott, renoméját nem tudta elrontani egy mellényúlás sem. A sztár aztán 51 évesen dalra fakadt, tánccipőt húzott és a Chicagóért Golden Globe-ot nyert, majd két évre rá Jennifer Lopezt is megtáncoltatta. Azóta Gere teljesen megőszült, a filmjei sem robbantanak már kasszát, de máig őt tartja mindenki a világ egyik legjóvágásúbb színészének.

 

Matthew McConaughey

A Hogyan veszítsünk el egy pasit? sztárja mindenki szívébe hamar belopta magát, hiszen szőke, göndör fürjei és hibátlan hasizma hamar megbabonázta a nőket. A csöpögős romantikus vígjátékok kedvenc karaktere volt ő a 2000-es évek elején, aztán történt valami, egészen pontosan csont sovánnyá koplalta magát a Mielőtt meghaltam című drámáért, ami egy csapásra meghozta neki az Oscárt és a Golden Globe-ot. 

A hősszerelmes karakterét ezután teljesen félretette a színész, így már olyan komoly filmekben kapott szerepet,

 mint a Wall Street farkasa, a Törvény nevében sorozat, az úriemberek vagy Christofer Nolan Csillagok közöttje, ami az utóbbi évek egyik legjobb sci-fije volt.

 

Daniel Craig

Az 1968-as születésű angol színész, sokáig csak a tengerkék szemű pasi volt Angelina Jolie mellett a Tomb Raiderben, aztán Steven Spielberg nekiadta a München című film (2005) egyik kulcsszerepét. Craig ezzel bekerült a nagy nevek közé, pedig karrierjét 1992-ben kezdte. 

De a legtöbben mégis csak James Bondként ismerik őt, hiszen 2006-ban benne született újjá a 007-es ügynök. 

Mikor Daniel megkapta a főszerepet, senki nem gondolta, hogy méltó utóda lehet, Roger Moore-nak vagy Sean Connerynek. Ezt meghazudtolva a brit Times szerint, Craig még az elődeinél is hitelesebb duplanullás ügynök lett. Az pedig mit sem számít, hogy ő minden idők eddigi legalacsonyabb Bondja, a világ legszexibb férfiai közt tartják számon. A kor és a filmes sikererek kollégáival ellentétben, neki nem hoztak neves filmes díjakat, viszont titkos ügynökként legendás marad a neve, ami nem kis szó. Bár a királynő ügynökeként visszavonult, újabban a Törtbe ejtve nyomozójaként hódított, melynek folytatása, a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma november 23-án debütál a Netflixen.

 

Robert Downey Jr.

Ő az igazi rossz fiú, akiért szó szerint odáig vannak a nők, leginkább mostanában, hiszen a Vasember gyakorlatilag tálcán kínálta neki a sikert és a csillogást. Downey egészen gyermekkora óta a színészi pályára készült. Apja révén, aki szakmabeli volt, hamar szerepekhez jutott. 

Voltak egészen jó filmjei, mint A nővadász, az Igazság bajnoka vagy az Air America, mégsem tudott kitörni, pedig az arc és a tehetség is megvolt hozzá – írja a Híradó.hu. A színész 1996 és 2001 között több időt töltött rács mögött és elvonón, mint forgatásokon, így aztán már mindenki leírta őt. 

Robert számára 2008 nyara jelentette a megváltást, amikor megkapta szerepét az kasszasikernek szánt moziban, a Vasemberben. 

S bár Vasember beteljesítette a sorsát a Marvel-filmekben, ezek azóta is szinten tartják a sztár sikerét és ezt most már Robert sem tudja elrontani, hiszen az évek alatt sok mindenben az előnyére változott. Lemondott a drogokról és vitathatatlanul ő lett a legellenállhatatlanabb szuperhős a mozivásznon. A színészt legutóbb az állatok nyelvén értő Dolittle szerepében láthattunk, azóta nem tért vissza a kamerák elé, így kíváncsian várjuk, miben láthatjuk majd újra.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Robert Downey Jr. (Fotó: MTI/EPA/David Swanson)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.