Nagy megtiszteltetés érte a The Rolling Stonest

A hírt a zenekar is megerősítette egy közleményben.

Munkatársunktól
Forrás: Ripost2022. 12. 03. 12:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

60 éves lett a világhírű rockegyüttes, a The Rolling Stones. A neves esemény tiszteletére a brit Királyi Pénzverde emlékérmet állított ki. A hírt közleményében maga a csapat is megerősítette:

Örülünk, hogy megtiszteltek bennünket az Egyesült Királyság hivatalos érmével. Még ennél is jelentősebb, hogy kiadása egybeesik a 60. évfordulónkkal. 

A Királyi Pénzverde immáron az ötödik érmét bocsátja ki Music Legends gyűjthető sorozatban, többek között a Queen, Elton John, David Bowie és a The Who is helyet kapott már a sorban. Az ötfontos érmén a zenekar sziluettje látható, neve az 1973-ban alakult formáció klasszikus betűtípusával. Az érme másik oldalán a néhai Erzsébet királynő arcképe látható.

Nagy örömünkre szolgál, hogy ezzel a gyűjtői érmével tiszteleghetünk a The Rolling Stones zenei teljesítménye előtt. Reméljük, hogy ez igazi módja annak, hogy rajongók milliói szerte a világon ünnepeljék a zenekar megalakulásának 60. születésnapját

– áll a Royal Mint közleményében.

Az érme kilenc különböző változatban kapható, ára 14,50 font és 12 500 brit font között mozog, és IDE kattintva megtekinthető.

Az eredeti cikk Nagy megtiszteltetés érte a The Rolling Stonest – ezt kapták címmel olvasható a Ripost oldalán.

Borítókép: The Rolling Stones (Forrás: Flickr)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.