időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Nagy megtiszteltetés érte a The Rolling Stonest

Munkatársunktól
Forrás: Ripost
2022.12.03. 12:36 2022.12.03. 12:57
Nagy megtiszteltetés érte a The Rolling Stonest

60 éves lett a világhírű rockegyüttes, a The Rolling Stones. A neves esemény tiszteletére a brit Királyi Pénzverde emlékérmet állított ki. A hírt közleményében maga a csapat is megerősítette:

Örülünk, hogy megtiszteltek bennünket az Egyesült Királyság hivatalos érmével. Még ennél is jelentősebb, hogy kiadása egybeesik a 60. évfordulónkkal. 

A Királyi Pénzverde immáron az ötödik érmét bocsátja ki Music Legends gyűjthető sorozatban, többek között a Queen, Elton John, David Bowie és a The Who is helyet kapott már a sorban. Az ötfontos érmén a zenekar sziluettje látható, neve az 1973-ban alakult formáció klasszikus betűtípusával. Az érme másik oldalán a néhai Erzsébet királynő arcképe látható.

Nagy örömünkre szolgál, hogy ezzel a gyűjtői érmével tiszteleghetünk a The Rolling Stones zenei teljesítménye előtt. Reméljük, hogy ez igazi módja annak, hogy rajongók milliói szerte a világon ünnepeljék a zenekar megalakulásának 60. születésnapját

– áll a Royal Mint közleményében.

Az érme kilenc különböző változatban kapható, ára 14,50 font és 12 500 brit font között mozog, és IDE kattintva megtekinthető.

Az eredeti cikk Nagy megtiszteltetés érte a The Rolling Stonest – ezt kapták címmel olvasható a Ripost oldalán.

Borítókép: The Rolling Stones (Forrás: Flickr)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.