idezojelek

Aberrált

Márki-Zay Péteren nem könnyű eligazodni. Ki mélyen érző, karakán legénynek tartja, ki simán hazudósnak.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Havran Zoltán

Márki-Zay Péteren nem könnyű eligazodni. Ki mélyen érző, karakán legénynek tartja, ki simán hazudósnak. (Én az utóbbiak közé tartozom.) A még vívódók figyelmébe ajánlom emberünk néhány nappal ezelőtti videó­ját, amelyben egyebek mellett ezt mondja: „Hogyha a pesti, belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk, ugyanúgy, ahogy ’18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítják [sic!] a falusi, egyszerű tudatlan embereket.” Alig telt el néhány nap, s ugyanez az ember, a baloldal miniszterelnök-jelöltje egy bátaszéki sajtótájékoztatón ekképp fogalmaz: „Nem mi nézzük le a vidékieket, hanem azok, akik olyan ostoba hazugságokat terjesztenek, hogy itt bárki migránsokat akarna betelepíteni, a rezsicsökkentést meg akarná szüntetni. […] A vidéki emberek lenézése is egy ilyen hazugság volt.” Hősünknek ebből az jön le, épp a Fidesz nézi ostobának a vidéki embereket. Több példát is sorol, majd így összegez: „Ez az aberrált beteges gondolat csak az aberrált fideszes politikusok agyában fogant meg.” (Az aberrált szó sűrű használata Márki-Zaynál már-már beteges. Aberrált.)

Hősünk egyébként polgármesternek szegődött Hódmezővásárhelyre, ám hamar kiderült, sajtkukac lakik benne, meg az is, hogy a sűrűn hangoztatott függetlenség elég távol áll tőle. Alig foglalta el hivatalát, máris mozgalmat szervezett. Olyan veretes politikusokkal lépett frigyre, mint Lukácsi Katalin, Kész Zoltán, Mellár Tamás és Kaltenbach Jenő. Hogy lószerszámos unokatestvérét, Hadházy Ákost már ne is említsem, aki akkortájt még az LMP színeiben jelentgette fel politikustársait. Kaland az élet.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.